Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στα Τσικαλαριά

Κανένα σχόλιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 19/5/2017, στα Τσικαλαριά της Δ.Ε. Σούδας και ειδικότερα στο Μνημείο του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC), που έχει δημιουργηθεί εις μνήμη της Μάχης της 42ης Οδού, οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

“Η οδός Τσικαλαριών έχει βρει τη θέση, που της αξίζει στην πρόσφατη Ιστορία. Τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε στενά με τους βετεράνους και τους απογόνους τους, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας,

«Η οδός Τσικαλαριών την περίοδο εκείνη αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο προς τη Μαλάξα και σε αυτή βρίσκονταν στρατοπεδευμένες δυνάμεις των συμμάχων. Η Μάχη της τεσσαρακοστής δεύτερης (42ης) οδού ήταν μία άγρια αντεπίθεση από τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, ενάντια στον εχθρό και έγινε το πρωί της 27ης Μαΐου 1941. Κατά τη διάρκεια της Μάχης 200 και πλέον Γερμανοί σκοτώθηκαν, ενώ επιβραδύνθηκε η διαδρομή των Γερμανών προς Ανατολάς», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες προς όλους εκείνους, που απέδειξαν αγωνιζόμενοι ηρωικά την πίστη τους στις αξίες της ελευθερίας.

"Sponsored links"

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Ακόλουθος Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Richard Blackwell, o Αυστραλός Πρέσβης στην Ελλάδα, John Griffin, και η Αναπληρώτρια Πρέσβης της Ν. Ζηλανδίας, Joanna Heslop, η οποία απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ριζίτικο τραγούδι από το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών.

Στο μεταξύ, εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 19/5/2017, στις 18.30, στο Μνημείο Ελληνο – Νεοζηλαδών στην περιοχή του Γαλατά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today