Με μικρή συμμετοχή η κινητοποίηση στα Χανιά για την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στο Φασισμό

Κανένα σχόλιο

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, σήμερα Σάββατο 18 Μάρτη πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Δράσης ενάντια στο Φασισμό και τον Ρατσισμό. Και στα Χανιά, φορείς κάλεσαν τους πολίτες και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Όμως η προσέλευση των πολιτών ήταν μικρή.

Πάντως, μοιράστηκαν φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό ενώ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Στέλιος Γιαννούλης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Α’ θμια Εκπαίδευση και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, είπε:

Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για διεθνή κινητοποίηση σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στο Ρατσισμό, ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και τη φασιστική απειλή παντού. Ξέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές που έχει ακολουθήσει όλα τα χρόνια έχουν φέρει και το ρατσισμό ακριβώς για να δικαιολογήσει από τη μία τα μέτρα λιτότητας χρησιμοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες ως αποδιοπομπαίους τράγους αλλά και ταυτόχρονα για να δικαιολογήσει τις συμμετοχές στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Μέσης Ανατολής.

"Sponsored links"

Mαζευόμαστε εδώ από όλα τα σημεία, από όλους τους χώρους, σχολεία, πανεπιστήμια, χώροι δουλειάς, συλλογικότητες και φορείς της πόλης για να δώσουμε το παρών και να φωνάξουμε δυνατά ότι ο φασισμός δε θα περάσει, πολύ περισσότερο εδώ στην Ελλάδα έχοντας μία κυβέρνηση που υλοποιεί όλα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες, και σε σχέση με τους φράχτες που είναι ακόμα σηκωμένοι στον Έβρο, αλλά και σε σχέση με τα διάφορα ξεπλύματα που κάνουν στη Χρυσή Αυγή από το Καστελόριζο μέχρι τις δηλώσεις Παρασκευόπουλο για εκδημοκρατισμό της Χρυσής Αυγής. Παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στην ακροδεξιά, θέλουμε να μπούνε ισόβια οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι δολοφόνοι και δίνουμε το παρόν όλοι μαζί.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today