Με νεκροθάφτες και φέρετρο και μαζική συμμετοχή το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό στα Χανιά | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Μαζικό και με παλμό το συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Ίσως για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε τόση ευρεία συμμετοχή οργανώσεων καθώς και συνύπαρξη των σωματείων του ΠΑΜΕ, σωματείων που πρόσκεινται στην Αριστερά καθώς και σωματείων του Εργατικού Κέντρου Χανίων, φοιτητικών οργανώσεων, αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και αναρχικών συλλογικοτήτων και της κατάληψης Rosa Nera.

Εντύπωση προκάλεσε η ύπαρξη του “φερέτρου της κοινωνικής ασφάλισης” στη συγκέντρωση, το οποίο μάλιστα προπορευόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

"Sponsored links"

Το φέρετρο κρατούσαν 4 διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες και ταμπέλες με τα ονόματα των ενόχων.

Οι “νεκροθάφτες” της κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τις ταμπέλες, είναι ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φεσσάς, ο νυν Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος.

"Sponsored links"

Να σημειώσουμε ότι η πορεία είχε μεγαλύτερη διάρκεια αφού ξεκινώντας από τη Δημοτική Αγορά συνέχισε ως το Πανελλήνιο, ανέβηκε από το Δημαρχείο Χανίων για να επιστρέψει μετά στη Δημοτική Αγορά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας πολλά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν ενάντια στην κυβέρνησης αλλά και συνθήματα που καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Στο τέλος της διαδήλωσης δόθηκε μήνυμα ετοιμότητας και για άλλες κινητοποιήσεις ενώ κλήθηκαν οι συγκεντρωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με συζητήσεις με τους συναδέλφους τους στους χώρους εργασίας.

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από τον λογαριασμό του Νίκου Ζωγραφάκη:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις