Με συνθήματα για τη Μακεδονία που είναι ελληνική και την κυβέρνηση που δεν είναι, η συγκέντρωση στα Χανιά για τη Μακεδονία | Φωτορεπορτάζ – Ζωντανή μετάδοση

Κανένα σχόλιο

Με την εικονα του πρώην Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου να καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και συνθήματα περί “αριστεροφασισμού”, ελληνικότητας της Μακεδονίας και μη ελληνικότητας της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιείται το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα Χανιά.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Ηράκλειο ενώ νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, στην Πλατεία Σπλάντζιας πραγματοποιήθηκε αντι-εθνικιστικό, διεθνιστικό συλλαλητήριο από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της πλατείας Δημοτικής Αγοράς η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, όμως μικρότερη από το αντίστοιχο της 6ης Ιούνη.

"Sponsored links"

Στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προδοσία των πολιτικών ενώ σε μερικά από τα πανό αναγραφόταν τα εξής:

  • “Κάτω τα χέρια σας οχτροί από τη Μακεδονία, η περηφάνεια και η τιμή στην Κρήτη έχουν αξία”
  • “Αριστεροφασίστες – χούντα, κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία”
  • “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”
  • “Μακεδονία Ελληνική, αλήτες, προδότες πολιτικοί”
  • “Ελλάς – Χίος, Μακεδονία”
  • “Η Μακεδονία είναι ελληνική, η κυβέρνηση ΟΧΙ”

"Sponsored links"

Υπήρξε επίσης πανό για τους δύο φυλακισμένους στην Τουρκία αξιωματικούς του ελληνικού στρατού στο οποίο αναγραφόταν: “Στις καρδιές μας θα είστε παρόντες”.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε σχετικό μήνυμα – κάλεσμα:

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ, ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΗ

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ή ΚΙΝΗΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

 Να σημειώσουμε ότι το συλλαλητήριο ακόμη και μετά τις 9 το βράδυ συνεχιζόταν με ομιλίες και ζωντανή κρητική μουσική ενώ μεταδίδεται ζωντανά μέσω livemedia:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις