16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με τα ζητήματα στέγης, παιδείας, υγείας αλλά και το Φρούριο Ιτζεδίν στο επίκεντρο η συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Δ. Κουτσούμπα | Φωτός

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ. Κ. Ε., Δημήτρη Κουτσούμπα, είχε σήμερα, Σάββατο 14/12/2019, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της περιοδείας, που πραγματοποιεί ο κ. Κουτσούμπας στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στα ζητήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, παρόλο τον αυξημένο ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πολλαπλές τις αρμοδιότητες. Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, αλλά και στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την πλευρά του δε ο κ. Κουτσούμπας έθεσε και το ζήτημα της συντήρησης του Φρουρίου Ιτζεδίν,  αναφερόμενος στη μεγάλη ιστορική και πολιτιστική του αξία, επισημαίνοντας ότι αποτελεί “πλούτο” για την περιοχή μας, που θα πρέπει, ωστόσο, να προστατευθεί και να αναδειχθεί.

“Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης μας στα Χανιά. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα, που έχει να επιλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος για το καλό της πόλης και βεβαίως θέσαμε εκ μέρους του Κ.Κ.Ε. μια σειρά ζητημάτων γύρω από προβλήματα, που απασχολούν τον τόπο”, τόνισε σε δηλώσεις του ο  Γ. Γ. της Κ.Ε. του Κ. Κ. Ε, παρατηρώντας ότι ένα από τα κεντρικά ζητήματα αυτή την περίοδο είναι η πολιτική προστασία, που αφορούν την αντισεισμική, την αντιπλημμυρική προστασία, την δασοπροστασία, ζητήματα, που άπτονται της ζωής, της επιβίωσης και της προστασίας της περιουσίας των συνανθρώπων μας, που χρειάζονται στον τόπο.

“Ταυτόχρονα θέσαμε τα ζητήματα της αναγκαιότητας της σχολικής στέγης, της παιδείας,  της υγείας, που βεβαίως με αρμοδιότητες, που χορηγεί η κεντρική εξουσία προς την τοπική διοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χωρίς επιχορήγηση επιτείνει το πρόβλημα και τα αδιέξοδα σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς”, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στις δηλώσεις του και στην αξιοποίηση του ιστορικού χώρου του Ιτζεδίν “που δεν έχει μόνο ιστορική αλλά έχει και πολιτιστική / αρχιτεκτονική σημασία. Υπόκειται στη φθορά του χρόνου, πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης, να φύγει από το Υπερταμείο, να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, αποτελώντας ένα ακόμα στοιχείο επίσκεψης, ξενάγησης, ανάπτυξης της ιστορικής γνώσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της ίδιας της ιστορίας του τόπου από τις νέες γενιές. Λαός χωρίς το ιστορικό του παρελθόν, χωρίς την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά δεν μπορεί να πάει μπροστά”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

“Υποδεχτήκαμε σήμερα με χαρά στο Δημαρχείο Χανίων τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα, που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά αλλά και ειδικότερα τα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο Χανίων”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι μέσω και της δημοτικής παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναπτύσσεται ένας γόνιμος διάλογος, που έχει να κάνει με τα προβλήματα, που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση και αφορούν στην υποστελέχωση, στην έλλειψη πόρων αλλά και στις γραφειοκρατικές δυσκολίες, που προκύπτον καθημερινά.

“Είμαστε σίγουροι ότι η θέση του Κ.Κ.Ε. και η πίεση προς την κεντρική εξουσία θα βοηθήσει στις όποιες διεκδικήσεις έχουμε θέσει από κοινού για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα σημαντικά θέματα, τα οποία θα απελευθερώσουν δυνάμεις για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση απρόσκοπτα να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση όμως η παρουσία ενός αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος με μακρά ιστορία στο Δημαρχείο αποτελεί τιμή για την αυτοδιοίκηση. Τον υποδεχόμαστε και ελπίζουμε να έχει καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες τους οποίους τόσα χρόνια κάνει”, επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ηρακλείου, Μ. Συντυχάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη του Κ.Κ.Ε. Με την ολοκλήρωσή της ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ. Κ. Ε. το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου, “Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο”, καθώς και τον νέο τόμο της ετήσιας έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ