21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με την Ελλάδα απούσα από τις εξελίξεις η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη και γεωτρύπανο στα νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Τουρκία στέλνει στρατό στη Λιβύη, «προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης της Τρίπολης», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Άγκυρα, ενώ απείλησε και πάλι με έρευνες ανατολικά της Κρήτης δηλώνοντας πως θα στείλει το σεισμογραφικό «Ορούτς Ρέις» στις «περιοχές συμφωνίας με την Λιβύη».

Λίγες μέρες πριν την Σύνοδο του Βερολίνου όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της Λιβύης, ο Τ. Ερντογάν υπογράμμισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στον νότο, συμπεριλαμβανόμενης της Λιβύης.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι βάσει της συμφωνίας με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, δεν θα είναι δυνατό για καμία χώρα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις και έρευνες στην περιοχή, χωρίς την έγκριση Τουρκίας και Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα έχει ήδη αποστείλει στη χώρα της βόρειας Αφρικής στρατιωτικό προσωπικό, με στόχο να εκπαιδεύσει τις μονάδες που μάχονται για την κυβέρνηση Σάρατζ.

Το Ορούτς Ρέις στην Κρήτη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης εκ νέου πως η Άγκυρα εντός του 2020 θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη. Όπως είπε η Άγκυρα θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες.

«Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...