Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το “SafeGreece 2020”

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολιτική Προστασία των Πολιτών  ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Στο παραπάνω πλαίσιο στηρίζει φέτος το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”, που θα πραγματοποιηθεί on-line στις 14-16 Οκτωβρίου 2020. Σκοπός είναι η γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών, μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας, και κοινή επιδίωξη η επιμόρφωση και ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών μελέτης, πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων γεωφυσικής, ανθρωπογενούς ή τεχνολογικής προέλευσης.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές. Η επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών έχει ένα σαφές όφελος, τη διάσωση ζωών και μέσων διαβίωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τις οικονομικές και υλικές ζημίες, οι οποίες  ανεξάρτητα από το αν έχουν μικρή ή μεγαλύτερη πιθανότητα, έχουν σίγουρα υψηλό αντίκτυπο.

H πρωτοβουλία SafeGreece από το 2014 διοργανώνει σειρά διεθνών Συνεδρίων με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της Ελλάδας, με την υποστήριξη των τοπικών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίων, πάντα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες.

"Sponsored links"

Φέτος η συγκυρία (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο, πανδημία COVID-19) καθιστά το Συνέδριο πιο επιτακτικό από ποτέ, ενώ επιβάλλει η διοργάνωσή του να γίνει διαδικτυακά. Θα περιλαμβάνονται πρωινές συνεδρίες με ευρύ και επίκαιρο σχετικό θεματολόγιο (COVID-19, διαχείριση Πολλαπλών Κινδύνων, Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης κλπ), ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις τύπου στρογγυλού τραπεζιού σε επίκαιρα κρίσιμα θέματα.

To Safe Greece 2020 on-line (14-16 Οκτωβρίου) διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ‘Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων και με εμπλουτισμένη Επιστημονική Επιτροπή.

Πληροφορίες  https://safegreece.org/safegreece2020 Το πρόγραμμα του SafeGreece 2020 on-line έχει δημοσιευτεί στο https://safegreece.org/safegreece2020/images/docs/safegreece2020-online_agenda.pdf

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις