15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με τη συμμετοχή και του Χανιώτη ποινικολόγου Αλέξη Αναγνωστάκη οι εργασίες του Εαρινού Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα, στις 10/11 Μαίου 2019, έλαβαν χώρα  οι εργασίες του Εαρινού Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (European Criminal Bar Association), μέλη της οποίας αποτελούν οι πλέον διακεκριμένοι ποινικολόγοι, δικαστές και ακαδημαικοί από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η αποτελεσματική πρόσβαση σε Νομικό Παραστάτη, το θέμα του απορρήτου μεταξύ δικηγόρου  εντολέα καθώς και οι έντονες προκλήσεις για την  υπεράσπιση στην Προσφυγική Κρίση αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα του Συνεδρίου, που παρακολούθησαν περίπου 150 αντιπρόσωποι ευρωπαικών χωρών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε, η συζήτηση του πάνελ ομιλητών, στο οποίο προέδρευε ο Χανιώτης Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, σχετικά με τις ποινικές Διαστάσεις της Προσφυγικής Κρίσης, που μαστίζει μεταξύ άλλων και τη χώρα μας.

Οι Δραματικές συνθήκες  υποδοχής και κράτησης, παραβίασης βασικών δικαιωμάτων των προσφύγων, κίνδυνοι ποινικοποίησης των υπερασπιστών ήταν οι κοινές επισημάνσεις όλων των ομιλητών.

Η Kirsty Brimelow, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του  Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλλίας (2012-2018) τόνισε την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων Δικηγόρων στη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν.

O Χανιώτης Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης

Ο Nicola Canestrini από την Ιταλία,περιέγραψε τις ανεπίτρεπτες πολιτικές πιέσεις που δέχονται οι υπερασπιστές στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Παναγιώτης Περράκης, Μέλος Επιτροπής Μετανάστευσης CCBE, και Βασίλης Κερασιώτης, Δικηγόρος στη Λέσβο,  από την ελληνική πλευρά ανέδειξαν τις ελλείψεις του ευρωπαικού πλαισίου της πολιτικής μετανάστευσης, που φέρνει την υπεράσπιση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος μεταξύ των άλλων, ευχαρίστησε την Ένωση για το γεγονός της ανάδειξης της χώρας μας, ως θετικού παράγοντα των ευρωπαικών νομικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ