16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Με τσουβάλια μαλλί από πρόβατα η διαμαρτυρία των αγροτοκτηνοτρόφων στην εφορία Χανίων – Μαν. Σταυριανουδάκης: “Εμείς την άλλη φορά θα φέρουμε τα πρόβατά μας εδώ πέρα”

Ημερομηνία:

Ξανά στους δρόμους αγρότες των Χανίων.

Στο πλαίσιο σειράς διαμαρτυριών που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, η Ενωτική Αγροτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων προχώρησε σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 11 το πρωί έξω από την Εφορία Χανίων ενάντια στην μείωση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια.

Μάλιστα, άφησαν έξω από την πόρτα της Εφορίας πολλά τσουβάλια με μαλλί προβάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αφαίμαξη των αγροτοκτηνοτρόφων εξαιτίας της υπερφορολόγησης.

Να σημειώσουμε ότι παρόμοιας μορφής διαμαρτυρία από αγροτοκτηνοτρόφους πραγματοποιείται τόσο στο Ηράκλειο, στα πρώην γραφεία του ΟΓΑ, όσο και στο Ρέθυμνο στην εκεί Εφορία.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος  της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης είπε:

DSCF0101

“Σήμερα, μετά από απόφαση της παγκρήτιας συντονιστικής αποφασίσαμε να κάνουμε κινητοποιήσεις. Ο λόγος που ήρθαμε σήμερα εδώ πέρα είναι ότι ενώ πουλούμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές – μάλλον τα χαρίζουμε γιατί δεν τα πουλάμε ούτε σε τιμή κόστους – καλούμαστε να πληρώνουμε με ζεστό χρήμα. Πού να το βρούμε; Εμείς την άλλη φορά θα φέρουμε τα πρόβατά μας εδώ πέρα. Να ‘στε σίγουροι, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν πρόκειται να παραδοθούμε με αυτό τον τρόπο. Ε μας λένε κλέφτες, ε μας λένε κακοπληρωτές και στην ουσία δεν είμαστε παρά ταλαίπωροι που δε μπορούμε να παράγουμε ούτε το φαγητό του σπιτιού μας, των παιδιών μας. Είμαστε ένα βήμα πριν τη φυλακή οι περισσότεροι, ειδικά οι κτηνοτρόφοι.”

Σχετικά με την κινητοποίηση που θα ακολουθήσεις στις 21 του Ιούνη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη δακοκτονία ο κ. Σταυριανουδάκης είπε:

“Θα πάμε στις 21 του μήνα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παράσταση διαμαρτυρίας. Πληροφορηθήκαμε ότι – ενώ ζητούσαμε αύξηση για τη δακοκτονία, ζητούσαμε να πάρουν υπαλλήλους οι δήμοι για να ελέγχεται καλύτερα και επιστημονικά η δακοκτονία σε όλο το νομό – αυτοί τελικά αποφασίσαν να κόψουν και 50.000 ευρώ από το σύνολο του ποσού που είχανε να διαθέσουνε. Δηλαδή, δε θα γίνουν ούτε τρεις ψεκασμοί στο νομό Χανίων κανονικά. Να σας υπενθυμίσω ότι ήταν να γίνουν 7, μετά είπαμε για 3 ½, τώρα πέφτουν στους 3. Εμείς θα αντιδράσουμε και γι’ αυτό. Ζητάμε να παρθεί προσωπικό, ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες οι υπουργοί. Τα λεφτά τα μαζώνουνε – δικά μας λεφτά από το λάδι πληρωμένα – και πρέπει να γίνεται ο ψεκασμός όπως πρέπει, επιστημονικά, για να μην έχουμε επιβαρρύνσεις από δηλητήρια στο προϊόν το λάδι, που είναι το χρυσάφι της κρητικής γης.”

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται και για το ζήτημα των δασικών χαρτών και θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 30 του μήνα στο δασαρχείο. Ο κ. Σταυριανουδάκης, θεωρεί ότι το ζήτημα είναι ξεκάθαρα φοροεισπρακτικό και πελατειακό ενώ δίνει βαρύτητα και στο ζήτημα της “πράσινης ενέργειας” και των ανεμογεννητριών και τους κινδύνους που εγκυμονούν:

DSCF0096

“Στις 30 του μήνα θα πάμε στο δασαρχείο. Οι δασικοί χάρτες είναι καθαρά φοροεισπρακτικοί, δε μπορούμε να πάμε όλοι στα δικαστήρια. Όταν έχει κάποιος 10 χωράφια, πρέπει να κάνει 10 τοπογραφικά, 10 ενστάσεις. Και να πάμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τι; Έχουμε τα χωράφια μας, τα δασικά τα γνωρίζουμε ποια είναι, τα κοινοτικά γνωρίζουμε ποια είναι, τα έχουνε τοπογραφήσει και μπορούνε να τα βρούνε. Οι σκοπιμότητες είναι καθαρά φοροεισπρακτικές αλλά και πελατειακές, για να μαζέψουν καινούργιους πελάτες οι βουλευτές, τα κόμματα εξουσίας, και καινούργιους ψηφοφόρους με νέους τρόπους. «Έλα εδώ, θα σου καθαρίσω το χωράφι σου, αλλά εσύ θα με ψηφίσεις», θα λένε τώρα στους αγρότες. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι για όφελος ούτε του περιβάλλοντος, ούτε της μικρομεσαίας αγροτιάς. Διότι για το περιβάλλον έχουν υποσχεθεί ότι θα μπούνε ανεμογεννήτριες. Θα αγοράζονται τα χωράφια, οι κορφές στα βουνά με δρόμους πάνω από 12 μέτρα γιατί αλλιώς δεν περνούνε τα τεράστια μηχανήματα της πράσινης ενέργειας, υποτίθεται. Ποια πράσινη ενέργεια; Οι επιδοτήσεις είναι να παρθούνε γιατί είναι πολλά τα λεφτά και πρέπει να δουλέψουν 4 χρόνια. Μετά θα τα αφήσουνε, όπως τα έχουν αφήσει σε πολλές άλλες περιοχές, ερείπια, καρκινογόνα και με κατεστραμμένα βουνά.”

Τέλος να αναφέρουμε ότι πέραν των κινητοποιήσεων αυτών, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 12 Ιουλίου σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού τα οποία είναι υποστελεχωμένα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...