Με «ψυχροπολεμική» διάταξη οι ΗΠΑ απαγορεύουν τη μετανάστευση σε μέλη και πρώην μέλη κομμουνιστικών κομμάτων

Κανένα σχόλιο

Ο αντικομμουνισμός καλά κρατεί στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας και νέες «λαμπρές» σελίδες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ με οδηγία της που εκδόθηκε στις 2 Οκτώβρη, επικαιροποιεί νόμο του 1952, απαγορεύοντας την είσοδο στις ΗΠΑ με σκοπό τη μόνιμη παραμονή σε πολίτες που είναι ή υπήρξαν μέλη Κομμουνιστικών Κομμάτων στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ υπάρχει διατύπωση που κάνει λόγο «για μέλη των ΚΚ ή άλλων ολοκληρωτικών κομμάτων» και επικαλείται την «ακεραιότητα και την ασφάλεια των ΗΠΑ», επικαλούμενη σύνολο νόμων που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο.

"Sponsored links"

 

 

Έτσι αξιοποιείται η γνωστή αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» και της εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και τον ολοκληρωτισμό που αποτελεί επίσημη πολιτική και της ΕΕ, με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες-μέλη οι κομμουνιστές να βρίσκονται στην παρανομία ή ημιπαρανομία (π.χ. Βαλτικές Χώρες, διώξεις σε Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, κ.α.).

Με πληροφορίες 902.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις