16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με delivery ή take away οι καφέτεριες των Χανίων συνεχίζουν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά

Ημερομηνία:

Τέτοιες μέρες, οποιαδήποτε άλλη χρόνιά, οι καφετέριες στα Χανιά θα ήταν γεμάτες με νέους ανθρώπους. Οι φοιτητές γυρνάνε στα σπίτια τους και σμίγουν με τους φίλους τους στα μαγαζιά των Χανίων. Όμως αυτή η χρονιά διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη.

Οι δρόμοι των Χανίων έχουν στολισθεί όμως ο κοσμος που τους διασχίζει είναι πολύ λιγότερος από αλλες χρονιές. Τα καταστήματα είναι ανοικτά αλλά δεν επιτρέπουν την είσοδο στους υποψήφιους πελάτες τους και οι καφετέριες, αν και ανοικτές, δεν έχουν καν τραπέζια για να κάτσουν οι άνθρωποι.

Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε βλέπουμε τις καφετέριες αλλά και άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης στα Χανια που λειτουργούν δίχως να επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάτσουν στον χώρο τους. Μάλιστα, για την αποτροπή τους, έχουν τοποθετηθεί και αστυνομικές κορδέλες, λες και ο χώρος όπου κάθονται και διασκεδάζουν οι άνθρωποι, εν μέσω πανδημίας είναι τόπος που συντελέσθηκε κάποιο έγκλημα…

Πάντως, έστω κι έτσι, λειτουργούν. Με delivery αλλά και take away. Και αρκετοί είναι οι Χανιώτες που όταν βραδιάζει επισκέπτονται τα αγαπημένα τους στέκια για να πάρουν στο χέρι κάποιο ποτό ή κοκτέιλ. Είναι ενας τρόπος στήριξης κι αυτός, για να διασφαλίσουν ότι την επόμενη ημέρα της πανδημίας τα αγαπημένα τους στέκια θα βρίσκονται ακόμα εκεί.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

 

 

Τι ισχύει με το take away αλκοολούχων ποτών

Για το θέμα του take away αλκοολούχων ποτών ανακοίνωση έχει εκδόσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων στην οποία διευκρινίζει ότι επιτρέπεται.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση-διευκρίνιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όσον αφορά τη λειτουργία της διανομής κατ’ οίκον (delivery) και παραλαβής από το κατάστημα (take away) για τα καταστήματα του Κλάδου που δεν είναι σε πλήρη αναστολή λειτουργίας (μπαρ, κέντρα διασκέδασης) δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών αυτών κατά τις ώρες 21.00-5.00.

"google ad"

Για μια ακόμη φορά διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία κατάστημα (take away) συνεχίζεται και μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, ΟΧΙ όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...