Μηδενικό χιόνι στους χιονομετρικούς σταθμούς στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Η ανάλυση των δορυφορικών φωτογραφιών, την οποία έκανε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δείχνει ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ήσαν καλυμμένα με χιόνι περίπου 11.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2017 το χιόνι κάλυπτε σχεδόν 32.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή φέτος υπάρχει μια μείωση περίπου 66% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του meteo.gr, Σ. Ντάφη, Κ. Λαγουβάρδο και Β. Κοτρώνη, κατά μέσο όρο την τελευταία 15ετία στις αρχές Φεβρουαρίου είναι καλυμμένα με χιόνι περίπου 16.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της χώρας μας. Επομένως το 2017 υπήρξε σημαντικά υψηλότερη χιονοκάλυψη από τα συνήθη επίπεδα, ενώ φέτος το χιόνι βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο χιονομετρικών σταθμών σε ορεινά σημεία των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη στην Κρήτη, σε υψόμετρο 1.580 και 1.480 μέτρων αντιστοίχως. Οι σταθμοί ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο του 2017 και είναι η αρχή ενός χιονομετρικού δικτύου, το οποίο προγραμματίζεται να εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα.

"Sponsored links"

Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές Φεβρουαρίου φέτος το ύψος χιονιού και στους δύο αυτούς σταθμούς στην Κρήτη είναι μηδενικό, με τη χιονόστρωση να ξεκινάει από αρκετά μεγαλύτερα υψόμετρα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις