«Μην παίρνετε τα μικρά πράγματα τόσο σοβαρά, και ζήστε λίγο!»: Η συμβουλή νεαρής γυναίκας που πέθανε από καρκίνο στα 35 της

Κανένα σχόλιο

«Πέντε χρόνια ίσως δεν φαίνονται πολλά, αλλά ήταν πολύ καλά!»

«Μην παίρνετε τα μικρά πράγματα τόσο σοβαρά, και ζήστε λίγο», προέτρεψε τους άλλους η Matheson, που πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 35 ετών.

Στο γράμμα που άφησε πίσω της, μαζί με μια χαμογελαστή φωτογραφία της, η νεαρή κοπέλα -που ήταν μοναχοπαίδι- ευχαριστούσε τους γονείς της που της έκαναν «το σπουδαιότερο δώρο»: να υποστηρίξουν την επιλογή της να μην συνεχίσει τις χημειοθεραπείες και να την αφήσουν να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της όπως επιθυμούσε.

"Sponsored links"

«Ξέρω πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να με βλέπετε να σταματάω τις θεραπείες και να αφήνω τη φύση να αναλάβει. Σας αγαπώ και τους δύο ακόμα παραπάνω για αυτό», έγραψε η Matheson.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τους φίλους της.

«Πάντα λάτρευα τους φίλους μου όσο τίποτα, γιατί δεν είχα ποτέ αδέρφια», ανέφερε. «Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να αγαπήσω τους φίλους μου παραπάνω αλλά το να περνάω αυτό το πράγμα και να έχω την άνευ όρων αγάπη και υποστήριξή σας, έκανε κάτι που είναι συνήθως τόσο δύσκολο, να μοιάζει πιο υποφερτό και γαλήνιο».

Η φίλη της, Julie Carrigan, είπε ότι η Matheson δεν ήθελε το γράμμα της να μοιάζει με μια συνηθισμένη και βαρετή νεκρολογία. «Θέλω να είναι ένα μήνυμα σε όλους όσους αγαπώ», της είχε πει.

Σύμφωνα με την Carrigan, η αρρώστια ήταν «σαν μια περίεργη ευλογία μεταμφιεσμένη, κατά κάποιον τρόπο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν κάθε μέρα και το θεωρούν δεδομένο. Όταν μαθαίνεις μια τέτοια διάγνωση, δεν μπορείς να συνεχίσεις να το θεωρείς δεδομένο πλέον. Απλώς κάνεις όσα θες να κάνεις, και λες όσα θες να πεις».

Η Matheson πέθανε στις 5 Απριλίου. Θα ένιωθε και ντροπή και συγκίνηση αν ήξερε ότι οι τελευταίες της λέξεις έλαβαν τόση προσοχή, όπως εξηγούν οι φίλοι της. Θα ήταν πολύ χαρούμενη όωμς να ξέρει ότι ενέπνευσε άλλους ανθρώπους να ζήσουν όσο περισσότερο μπορούν τη ζωή τους, προσθέτουν.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις