Μητροπολίτης Δαμασκηνός: “Είμαστε πολιορκημένοι από έναν αόρατο εχθρό, τον οποίο δεν μπορούμε ακόμα να τον νικήσουμε”

Κανένα σχόλιο

Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε την Παρασκευή, 3 Απριλίου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Χιλιάδες πιστοί που αδυνατούσαν να έχουν φυσική παρουσία στον Ιερό Ναό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω του ραδιοφώνου της τοπικής μας Εκκλησίας, την  Ακολουθία, που είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα όλων των ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

” Οι μέρες εκείνες του Βυζαντίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν άμεση σχέση με την δική μας πολιορκία, όπου είμαστε πολιορκημένοι από έναν αόρατο εχθρό, τον οποίο δεν μπορούμε ακόμα να τον νικήσουμε – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Sponsored links"

Πρέπει να  προσέξουμε και να ακολουθήσουμε εκείνα τα οποία μας επιτάσσει η υγεία και εκείνα τα οποία μας λένε οι ειδικοί, διότι και η Παλαιά Διαθήκη τονίζει και λέγει ” τίμα τον ιατρόν και γαρ Κύριος έκτισεν αυτόν”…

Σε αυτή την δυσκολία παρακαλούμε όλοι την Παναγία να βοηθήσει. Την παρακαλούμε ακόμα και από τα σπίτια μας μπροστά στην εικόνα της. Η ευχαριστία των ανθρώπων της Κων/πολης ήταν μία ολόκληρη νύχτα, όπου ευχαριστούσαν  την Παναγία για το γεγονός της ελευθερίας τους και για το γεγονός εκείνο το οποίο τους έσωσε από την πολιορκία των εχθρών. Έτσι και εμείς το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και να πράξουμε στη ζωή μας.

Χρειάζεται να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, χρειάζεται να ζητήσουμε τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, έτσι ώστε και πάλι να ελευθερωθούμε ξεπερνώντας και αυτήν την δυσκολία, δοξάζοντας τον Θεό”.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ζήσουμε του χρόνου σε μία άλλη διάσταση αυτές τις ημέρες, όπως ακριβώς γνωρίζουμε τόσα χρόνια, όπως ακριβώς θέλουμε να υπάρχει και να βιώνουμε μέσα στην παράδοση μας…

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις