Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου: Ναι στην μάσκα αλλά “αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη η βεβαιότητα εις το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας”

Κανένα σχόλιο

Εν όψει των νέων υγειονομικών μέτρων τα οποία ισχύουν από σήμερα και για ένα μήνα, η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με ανακοίνωσή της “προς κάθε αποδέκτη” ανακοινώνει:

«Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εκ της λοιμικής νόσου που, με την μορφή πανδημίας, απειλητικά έχει απλώσει τα δίκτυα της σε όλο τον πλανήτη και εις την Χώρα και τον τόπο μας, αυτό τον όμορφο τόπο, «τον μικρό τον μέγα», καλεί όλους μας σε αφύπνιση και εγρήγορση. Με αίσθημα ευθύνης καλούμεθα όλοι να συμβάλλουμε εις την υπέρβαση της κρίσης αυτής, προστατεύοντας εαυτούς και αλλήλους, προστατεύοντας την ζωή, το πολυτιμότερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Εις ότι αφορά τα υγειονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες, είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε εις την εφαρμογή των. Αναφορικά με την χρήση μάσκας σε εκκλησιαστικούς χώρους χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η αναγκαιότητα αυτή της περιόδου που διανύουμε δεν αλλοιώνει το δόγμα, ούτε αλλοτριώνει την πίστη. Αποτελεί πράξη ευθύνης και αγάπης έναντι όχι μόνον του συνανθρώπου μας, αλλά και του εαυτού μας. Απόδειξη του ταπεινού φρονήματος που καλούμεθα να ενστερνιστούμε. Το δόγμα και η πίστης μας δεν απειλείται από εξωτερικούς τύπους, παραμένει ατόφιο εις τους αιώνες, καθώς ότι είναι αληθινό παραμένει αιώνιο.

"Sponsored links"

Αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη η βεβαιότητα εις το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η Θεία Κοινωνία, Σώμα και Αίμα Χριστού, αποτελεί την πεμπτουσία και την καρδιά της Εκκλησίας· τρέφει το σώμα Της, χορταίνει την ακόρεστη πνευματική πείνα και δίψα του ανθρώπου, χαρίζοντας του περίσσεια ζωής.

Τους κρίσιμους και χαλεπούς αυτούς καιρούς καλείται ο άνθρωπος, ιδιαίτερα ο πιστός-μέλος της Εκκλησίας, όπως υπερβεί τις δυσκολίες και δοκιμασίες πορευόμενος τον καθ΄ ημέραν βίο του όχι μονοδιάστατα – μανιχαϊστικά, αλλά βρίσκοντας – ανακαλύπτοντας την ισορροπία σε αυτό που είναι. Ψυχή και σώμα. Κάθε άλλους είδους προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης αυτής, ως και πάσης φύσεως κρίσης, οδηγεί σε αδιέξοδο.

Η πάλη ανάμεσα στον νου – την λογική και την καρδιά είναι εφεύρημα όσων αμφισβητούν ή αρνούνται το μυστήριο, το θαύμα. Για όλους αυτούς ως και όποιους άλλους θέτουν υπό αίρεση το δόγμα και την πίστη, η Εκκλησία εύχεται και προσεύχεται, καλώντας τους να σεβαστούν το δισχιλιόχρονο βίωμα και εμπειρία Της, τα ιερά και τα όσια Της, τα μυστήρια και τα πιστεύματα Της.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Ας γίνει η κρίσις αυτή λοιπόν ευκαιρία να ενωθούν οι δυνάμεις, να ατονήσουν οι διαφορές, να ψηλαφίσουμε το μυστήριο, να ανακαλύψουμε την ζωή, να γνωρίσουμε την αλήθεια. Ας συμβάλλει ο καθένας μας (Φορείς – Θεσμοί και Πρόσωπα) από το δικό του μετερίζι, με σεβασμό, διάκριση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς φανατισμούς και ακροβατισμούς, σε ό,τι το χρέος επιτάσσει. Οι καιροί ου μενετοί».

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις