Μητσοτάκης: Δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν – Οριοθέτηση των περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου «βάσει της αρχής του ίσου διαμοιρασμού» ζήτησε ο Ερντογάν

Κανένα σχόλιο

Με τη φράση ότι «δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.

Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

"Sponsored links"

Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Από την άλλη πλευρά, αντίγραφο του μνημονίου συνεργασίας με τη Λιβύη φέρεται ότι έδειξε στον Κ. Μητσοτάκη, ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Τουρκικός Τύπος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το TRT Haber, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα των δύο χώρων.

Επίσης σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, τόνισε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συζητήσεις για την οριοθέτηση των περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου, η οποίο πρέπει να γίνει «βάσει της αρχής του ίσου διαμοιρασμού».

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις