Μια Κρητικιά και μια Δανή φτιάχουν τον νέο Darkwave ήχο της Αθήνας | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Η Ρένα είναι από την Κρήτη και η Stine από την Κοπεγχάγη – δύο μέρη τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που δεν μπορείς να φανταστείς ότι δύο νέοι άνθρωποι που μεγάλωσαν σε αυτά, θα μπορούσαν να βρουν κοινά σημεία επαφής. Ωστόσο, οι δύο κοπέλες συναντήθηκαν και «κόλλησαν» στην Αθήνα, όπου συγκατοικούν και δημιουργούν.

Η μουσική τους είναι σκοτεινή και ηλεκτρονική, αγγίζοντας συγχρόνως την darkwave και με κάποιο περίεργο τρόπο την techno. Περίεργη είναι ακόμη και η συνεργασία τους, αφού δεν πρόκειται για γκρουπ, αλλά για συνεργασία μεταξύ δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών. Κυκλοφορούν μουσική μαζί, αλλά και ξεχωριστά, ενώ δεν βρίσκουν τον λόγο να διατηρούν κοινή, καλλιτεχνική σελίδα στα social media.

Τις συναντήσαμε στο Death Disco, ένα από τα σημαντικότερα «σκοτεινά» κλαμπ της πόλης, όπου συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τον φεμινισμό, τις διαφορές μεταξύ της σκηνής της Δανίας με αυτήν της Ελλάδας και τις αγαπημένες τους ταινίες.

"Sponsored links"

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Παραγωγή: Αντώνης Κωνσταντάρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Κάμερα Β: Κωνσταντίνος Ζηργάνος-Καζολέας
Ηχοληψία: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Κολιός

vice.com

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις