Μια μέρα στο Γεράνι Ρεθύμνου «όπως παλιά»: Ένα ξεχωριστό δρώμενο την Κυριακή 13 Αυγούστου

Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «Το Καμάρι» διοργανώνει μια μέρα στο Γεράνι «όπως παλιά», όπως τότε που τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους, που οι κυράδες έκαναν τις παρέες τους στις γειτονιές, που οι νέοι και οι νέες τραγουδούσαν τα όνειρά τους κι έπλεκαν το γαϊτάνι της αγάπης στις μαντινάδες.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, με τη συμμετοχή όλων των χωριανών, οι οποίοι καλούν τον κόσμο να επισκεφτεί το Γεράνι και να το γνωρίσει!

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού θα κλείσει την Κυριακή 13 Αυγούστου, από τις 11:00 π.μ. ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα (θα απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων), για να πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, εικαστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα, αλλά κι ένα μικρό παζάρι μικροπωλητών. Η μέρα θα ξεκινήσει με καθαρισμό του χωριού και «άσπρισμα» των τοίχων, αλλά και με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο. Μικρές και μεγάλες παρέες ερασιτεχνών αλλά και γνωστών μουσικών θα διασκεδάσουν όλους τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, ενώ οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν το μεσημέρι και θα κεράσουν παραδοσιακούς μεζέδες και τσικουδιά. Η μέρα θα κλείσει με καντάδες και με γλέντι στη μέση του χωριού.

"Sponsored links"

Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και με πολύ κέφι η μέρα αυτή θα μείνει αλησμόνητη για όλους τους Γερανιώτες και πολύ περισσότερο για τους επισκέπτες και φιλοξενούμενους του χωριού.

Ελάτε να παίξουμε,

να ζωγραφίσουμε,

να μαγειρέψουμε,

να πιούμε,

να τραγουδήσουμε,

να χορέψουμε,

να χαρούμε!

«παίΖΩ κεκλεισμένων των οδών»

"Sponsored links"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Στον κεντρικό δρόμο του Γερανιού, από την πλατεία του Χριστού ως τον Πύργο.

11:00 «Βάζουμε τα καλά μας»Καθαρίζουμε, χρωματίζουμε κι ομορφαίνουμε το χωριό μας Στον κεντρικό δρόμο
12:00 «Ελάτε να ψήσουμε»Οι νοικοκυράδες μαγειρεύουν και κερνούν μεζέδες Στην αυλή του Συλλόγου
12:30 «Ποια είναι η χρυσοχέρα;»Οι νοικοκυρές διδάσκουν βελονιές και πλεξίματα Στους πάγκους και στα πεζούλια
13:00 «Παρεώνουμε σιγά-σιγά»Νέοι και παλιοί οργανοπαίχτες του χωριού συνοδεύουν μελωδικά τα κεράσματα Στις αυλές, στους δρόμους, στα καφενεία
14:30 «Το Γεράνι τραγουδά»Κάνουμε ζευγάρια και τραγουδάμε ένα κρητικό σκοπό Έξω από το Φαρμακείο.
17:00 «Μάγια και τεχνάσματα»από τον ταχυδακτυλουργό Tony Στην αυλή του Σκουλούδη
18:00 «Παίζουμε και δημιουργούμε»δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και παιχνίδια για μικρά αλλά και «μεγαλύτερα» παιδιά Στην αυλή του Αποστολογιώργη
18:30 «Στην αορείτικη στράτα»Το ρακοκάζανο ανάβει και πήζουμε τη μυζήθρα, ενώ  ο Φραγκίσκος Μπαλτζάκης και οι μαθητές του συνεπαίρνουν το χωριό με τις ασκομαντούρες τους. Από τον Πύργο ως το Χριστό
20:00 «Με μπουζούκια και κιθάρες»Ο Κώστας Σφακιανάκης και ο Άρης Κουτεντάκης μας ταξιδεύουν σε ρεμπέτικους και λαϊκούς δρόμους. Από την αυλή «του Τζιμπούκη»
21:30 «Στις γειτονιές του Έρωντα»Καντάδες των ντελικανήδων που τραγουδούν μαντινάδες του έρωτα και του Ερωτόκριτου. Στις γειτονιές και τα σοκάκια του χωριού
23:00 «Ετσά παρέα όμορφη…»Οι μερακλήδες σμίγουνε και το γλέντι ανάβει με το συγκρότημα του Γρηγόρη Παραγιουδάκη.

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Στη μεσοχωριά

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας:

  • θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Συλλόγου,
  • εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργούν στις στράτες του χωριού,
  • θα λειτουργούν πάγκοι με τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης,

Όλη η εκδήλωση είναι δωρεάν.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today