19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μια προσευχή για το Νεπαλ – Πάνω από 1.130 οι νεκροί από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ | Φωτός

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κήρυξε το απόγευμα του Σαββάτου τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε σημειωθεί το πρωί, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 1.130, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες πολίτες από τα χαλάσματα και τα ερείπια των κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και κατέρρευσαν.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Νεπάλ Μινέντρα Ριτζάλ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στο επίκεντρο της δόνησης, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τόσο οι τηλεπικοινωνίες όσο και το οδικό δίκτυο της χώρας.

Untitled3 Untitled2

«Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των διεθνών οργανισμών που έχουν καλύτερη γνώση και είναι καλύτερα εξοπλισμένες, ώστε να χειριστούν αυτή την κατεπείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα», υπογράμμισε o Ριτζάλ.

Με βάση τα στοιχεία που κατέγραψε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS) ο σεισμός είχε μέγεθος 7,8 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ και σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα στην πρωτεύουσα, Κατμαντού και την πόλη Ποκάρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μόλις 2 χλμ, γεγονός που εξηγεί και το μέγεθος της εκτεταμένης καταστροφής.

nepal-dig_3280729b CDc7LXuVAAEb9nO 9b09c4f6-28c1-4556-ac56-38c09c95af22-1020x612

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ αναφέρονται θύματα και ζημίες τόσο στην Ινδία όσο και στο Μπαγκλαντές, ενώ στο όρος Έβερεστ η δόνηση προκάλεσε χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να αγνοείται αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων.

Αποστολή βοήθειας από την Ινδία

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Νεπάλ, με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να αναρτά στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο πόνος του Νεπάλ είναι και δικός μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ