19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μιχάλης Κριτσωτάκης: Τι αναπτυξιακό συνέδριο; Απλή κάλυψη στη φιέστα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Δε θα συμμετάσχει στην “επείγουσα” προπαρασκευαστική σύσκεψη που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για το αναπτυξιακό συνέδριο. Αυτό ανακοίνωση μέσω κειμένου που έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Μιχάλης Κριτσωτάκης ο οποίος τόνισε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια επί των αναπτυξιακών θεμάτων του νησιού.

Στο κείμενο πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

1)Τι αναπτυξιακό συνέδριο; Καμία σχέση με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ- απλή κάλυψη στη φιέστα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Είναι κατάργηση ακόμα και της επίφασης του δημοκρατικού προγραμματισμού και της έννοιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2) Δεν καλούν τους εκπροσώπους της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα (ΕΚΗ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, άλλα σωματεία κλπ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ κλπ δηλ οι εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας) – τι δουλειά έχουν οι εργαζόμενοι με την ανάπτυξη ε;

3)Στις 4 μμ τη Δευτέρα να καταθέσουν ΟΛΟΙ(;;;;) (όσοι προσκλήθηκαν) προτάσεις.

4)Δεδομένα ΒΕΒΑΙΩΣ τα ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ότι ξεπουλήθηκε και ότι ξεπουλιέται (πχ 14 αεροδρόμια, ανάμεσα τους των Χανίων, η χρήση και αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας σε ευαίσθητη περιοχή και σε δύσκολους καιρούς κλπ) για την ανάπτυξη … ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ (των άλλων κι όχι της χώρας είναι η αλήθεια).

5)Σε όλα αυτά εννοείται ότι δεν χωρά συζήτηση ή αναφορά στο ότι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΘΕΣΜΟΥΣ” ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ – το χρέος μεγαλώνει απέναντι στο ΑΕΠ και η χώρα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ. Ότι και το “παράλληλο πρόγραμμα” και το κούρεμα και η απομείωση του χρέους κλπ αποδείχτηκαν και ΠΡΑΚΤΙΚΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ φρούδες ελπίδες και όταν το κεντρικό πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, είναι και απάτη και κοροϊδία να στρουθοκαμηλίζουν κάποιοι και να στήνουν φιέστες και “Αναπτυξιακά Συνέδρια”.

Κύριοι της Κυβέρνησης -και λοιποί πρόθυμοι- ο Τιτανικός βουλιάζει και σεις θέλετε παρελκυστικές συζητήσεις για το ποιό θα είναι το χρώμα στις κουρτίνες των καμπινών του.

Λύσεις υπάρχουν μόνο που δεν είναι μέσα στις Νεο-φιλελεύθερες πολιτικές ούτε των προηγουμένων Μνημονιακών κυβερνήσεων ούτε της παρούσας και δεν μπορεί να είναι επιχείρημα ότι τις ψήφισε μια όντως μεγάλη πλειοψηφία των 222 βουλευτών, γιατί απλά το πρόγραμμα αυτό απέδειξε από μόνο του και από την οκταετή εφαρμογή του ότι και την κοινωνία σκοτώνει και “ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ”.

Κύριοι για τους παραπάνω κυρίως λόγους,

Μη μας “περιμένετε”. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ και ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΦΟΡΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α΄ΒΑΘΜΟΥ να μην ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ στον ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

Υ.Γ. Για τα θέματα της “ανάπτυξης” της Κρήτης είναι προφανές ότι θα τοποθετηθώ δημόσια.

Ηράκλειο 10 Σεπτεμβρίου 2017

"google ad"

Μιχάλης Κριτσωτάκης, περιφερειακός σύμβουλος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...