16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μιχελογιαννάκης: «Να μην δεχτούμε την ελληνογερμανική συνέλευση στην Κρήτη. Οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία»

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα της διεξαγωγής των εργασιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κρήτη αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση  βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σημειώνοντας ότι σημαντικοί λόγοι επιβάλλουν τη μη πραγματοποίησή της στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μοχελογιαννάκης αναφέρει τα εξής:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε την διεξαγωγή της ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Κρήτη και οι λόγοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί.

Αρχικά, διότι πρόκειται για έναν θεσμό με μνημονιακό πρόσημο, που ξεκίνησε το 2011 και δεν υπάρχει κανένα άλλο κράτος που να έχει τέτοιου είδους θεσμούς.

Επιπροσθέτως, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να υπάρχει υφυπουργός στην Γερμανία με χαρτοφυλάκιο για τα ελληνικά θέματα, για να κάνει χαρτογράφηση των ελληνικών φιλέτων, επειδή, δήθεν, ασχολείται με ζητήματα όπως το ενεργειακό, τα απορρίμματα, το προσφυγικό και πλέον και με τη νεολαία.

Είναι φανερό ότι η πολιτική των γερμανών είναι να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία, καθώς από το μη καταρτισμένο εργατικό δυναμικό απορροφούν εργάτες και από τα υψηλά καταρτισμένα άτομα υφαρπάζουν τους καλύτερους επιστήμονές μας. Άλλος ένας λόγος είναι ότι μέσω του συγκεκριμένου θεσμού αποδυναμώνεται η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά αποικιακή σχέση με την Ελλάδα.

Είναι τουλάχιστον ντροπή για εμένα, που κατάγομαι από τη Βιάννο, περιοχή που έχει υποστεί Ολοκαύτωμα, να δεχτώ αυτό τον κατάπτυστο θεσμό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...