Μοναδικό γερμανικό δίκτυο στην Ευρώπη η Ελληνογερμανική Συνέλευση – Στο επίκεντρο νέοι, σκουπίδια, νερό, τουρισμός

Κανένα σχόλιο
Μπορεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης να κήρυξε την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις που πραγματοποιήθηκε στη Βιάννο όμως την ίδια στιγμή απεύθυνε πρόσκληση για να πραγματοποιηθεί η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Κρήτη.
 
Πρόκειται για ένα θεσμό που όλες οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τη Μνήμη και για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν καταδικάσει αφού θεωρούν ότι πέραν ενός εργαλείου της Γερμανικής κυβέρνησης για να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμάτων) αποσκοπεί και στην εξουδετέρωση της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η μοναδική τέτοιου είδους σχέση μεταξύ δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλούς να δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση (καθώς και το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας) αποτελεί θεσμό εξάρτησης, αποικιοκρατικής μορφής, αφού προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 την εποχή της ένταξής της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν εν ενεργεία και μετά το τέλος των μνημονίων.

Η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα που έχει Υφυπουργό στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που αφορά τις σχέσεις της με τη Γερμανία. Μέχρι πρόσφατα αυτή τη θέση είχε ο γνωστός Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όμως τη θέση του έχει πάρει πλέον ο σκληροπυρηνικός Norbert Barthle.

Η επόμενη συνέλευση, εφόσον οι αντιδράσεις των πολιτών δεν οδηγήσουν στη ματαίωσή της, θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο και θα συμμετάσχουν φορείς της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες.

"Sponsored links"

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αποκομμιδή των απορριμμάτων, οι “ευκαιρίες” για την ελληνική νεολαία στην αγορά εργασία της Γερμανίας, ο τομέας της Ενέργειας, το νερό, αλλά και ο τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, όπως ο ιατρικός τουρισμός.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της συνέλευσης πατώντας ΕΔΩ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις