14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σιωπή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για καρκίνο και αεροδρόμιο Μάλεμε

Ημερομηνία:

Δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις είχαμε αυτή τη βδομάδα στην Κρήτη και στο νομό Χανίων.

Η πρώτη αφορά την αποκαλυπτική έρευνα του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης που αποδεικνύει ότι υπάρχει έκρηξη θανάτων από νεοπλασίες σε όλη την Κρήτη και ειδικά στο δήμο Χανίων.

Τα στοιχεία μιλούν για 30.000 θανάτους σε διάστημα 20 ετών με τις περιπτώσεις όσο και τους θανάτους από καρκίνους να αυξάνονται κάθε χρόνο σε αντιδιαστολή με αυτά που ισχύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δεύτερη είδηση αφορά τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τη μετατροπή του “παλιού” αεροδρομίου του Μάλεμε σε γήπεδο γκολφ, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Πάνου Καμμένου, εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι η Κρήτη είναι ένα αεροπλανοφόρο για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Σε όλες τις περιπτώσεις η απουσία αντιδράσεων εκ μέρους των βουλευτών Χανίων είναι ηχηρή.

Και λέμε βουλευτών Χανίων, γιατί ανεξαρτήτως της πολιτικής προέλευσής τους, θα έπρεπε να υπάρχει αντίδραση.

Θυμόμαστε εδώ στην εφημερίδα, πριν την εκλογή των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε προηγούμενες περιόδους όπου οι βουλευτές που εκλεγόντουσαν στον νομό προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαμαρτύρομασταν για την χλιαρότητα των αντιδράσεών τους σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν το νομό, όπως, λ.χ., για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ή τη μηδενική αντίδραση όσον αφορά το ζήτημα των βάσεων και τονίζαμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι πρώτα εκπροσωπούνε τους πολίτες του νομού και μετά το κόμμα τους.

Σήμερα τα πράγματα μήπως είναι ακόμα χειρότερα;

Σε πολλές περιπτώσεις και σε ζητήματα που προκαλούν συζήτηση, οι βουλευτές του νομού ούτε καν βγάζουν κάποια ανακοίνωση, είτε να υποστηρίξουν αυτά που συμβαίνουν, είτε να εκφράσουν την αντίθεση και αντίδρασή τους.

Απλά επιλέγουν να απουσιάζουν. Επιλέγουν τη σιωπή.

Είναι επειδή δεν υπολογίζουν τους πολίτες των Χανίων; Πιστεύουμε όχι. Όμως είναι μία τακτική που ακολουθούν που αν μη τι άλλο είναι προβληματική και αποδεικνύει ένα έλλειμμα δημοκρατίας.

Όταν ο βουλευτής δεν εκφράζεται πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του τόπου του, υπάρχει ζήτημα.

Ελπίζουμε σύντομα να μας διαψεύσουν εκφράζοντας τη θέση τους τόσο για τα αποτελέσματα της εργασίας του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης όσο και για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το αεροδρόμιο Μάλεμε.

"google ad"

Απάντησε ο βουλευτής Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, άμεσα, αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχολίου απάντησε με δήλωση στην οποία τάσσεται απέναντι στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς για το αεροδρόμιο Μάλεμε ενώ για το θέμα της αύξησης των ποσοστών του καρκίνου αναφέρει ότι πρώτα θα ενημερωθεί και θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας “με κάθε δυνατό τρόπο”. Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του βουλευτή ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...