14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μούφα η είδηση οτι κατέβηκαν σταυροί εκκλησίας στο Ρέθυμνο λόγω μουσουλμάνων

Ημερομηνία:

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση ότι στο Ρέθυμνο αφαιρέθηκαν οι σταυροί από συγκεκριμένες εκκλησίες, κάτι που αποτελεί ακόμα μία ψευδή είδηση, όπως πολλές με τις οποίες καθημερινά βομβαρδίζεται ο κόσμος.

Αυτό απέδειξε έπειτα από έρευνα το site ελληνικά hoaxes.

Ισχυρισμός:

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης αφαιρούνται σταυροί από τις εκκλησίες ή δεν ανάβουν το βράδυ και οι αφαιρέσεις σχετίζονται με τη παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών στη περιοχή.

Συμπέρασμα:

Ο μόνος σταυρός που αφαιρέθηκε στο Ρέθυμνο είναι στην εκκλησία των 4 μαρτύρων για επισκευές μετά από βραχυκύκλωμα. Κανένας άλλος σταυρός δεν έχει αφαιρεθεί ενώ όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες ανάβουν τους σταυρούς τους κανονικά το βράδυ.

Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα:

Κάτι συμβαίνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, καθώς αφαιρούν απο τις Εκκλησίες τους Σταυρούς και στην ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό η απάντηση ήταν ότι γίνεται συντήρηση.

Το περιστατικό έγινε σε 3 Εκκλησίες στις περιοχές Μυσσιριά και Περβόλια οι οποίες πλέον δεν έχουν Σταυρούς, τουλάχιστον προς ώρας. Στην περιοχή του Μασταμπά ο Σταυρός της Εκκλησίας δεν αναβει…Το ίδιο στους 4 Μάρτυρες ,το ίδιο και στον Άγιο Παντελεήμονα στο Δεσποτικό όπως αναφέρει το cretedoc.gr

Πάντως οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο έχουν ανησυχήσει λόγω πλέον και της πολύ μεγάλης μουσουλμανικής παρουσίας στην Κρήτη και θέλουν να βλέπουν υψωμένα τα σύμβολα της Ορθοδοξίας για λόγους ανύψωσης του θρησκευτικού φρονήματος αλλά και για να μην τους μπαίνουν ιδέες ότι κάτι άλλο συμβαίνει…

Σε μια εποχή όπου ακούγονται… φωνές περί απαγόρευσης ψησίματος χοιρινού για να μην προσβάλλονται μουσουλμάνοι τέτοια περιστατικά προκαλούν περαιτέρω καχυποψία.

Η ίδια είδηση αναπαράγεται σε όλες τις υπό εξέταση σελίδες ωστόσο αποτελεί ψευδή ισχυρισμό. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Νικόλαος Νικηφόρος ξεκαθάρισε ότι, πλην της εκκλησίας των τεσσάρων μαρτύρων η οποία αφαίρεσε το σταυρό για επισκευές μετά από βραχυκύκλωμα, καμία άλλη εκκλησία δεν έχει αφαιρέσει σταυρό ή αμέλησε να ανάψει σταυρό τη νύχτα στη περιοχή του Ρεθύμνου.

Τη συνέντευξη καθώς και προσωπικό μήνυμα διάψευσης δημοσίευσε και ο γραμματέας του μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Συμπερασματικά, η είδηση ότι έχουν αφαιρεθεί σταυροί από 3 τουλάχιστον εκκλησίες στο Ρέθυμνο και πως αυτές οι κινήσεις σχετίζονται με τη παρουσία μεταναστών στη πόλη δεν έχει βάση στη πραγματικότητα καθώς μόνο μια εκκλησία αφαίρεσε το σταυρό της προσωρινά για επισκευές, μετά από βραχυκύκλωμα.

"google ad"

ellinikahoaxes.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...