Μούχλα σε ιατρείο στο Νίππος Αποκορώνου

Κανένα σχόλιο

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το ιατρείο στο Νίππος Αποκορώνου στα Χανιά, που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό σχολείο. Οι τοίχοι είναι πράσινοι απ’ τη μούχλα και παντού υπάρχουν αράχνες. Οι ασθενείς αναγκάζονται σε αυτό το επικίνδυνο για την υγεία τους περιβάλλον,  να  εξετάζονται, γεγονός που τους έχει αγανακτίσει. H Ευτυχία Πενταράκη με την κάμερα της ΝΤ επισκεφθηκε το χώρο που μόνο ιατρείο δεν θυμίζει και οι εικόνες που κατέγραψε είναι χαρακτηριστικές.

Η εικόνα εγκατάλειψης στο ιατρείο που στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικόυ σχολείου, είναι εμφανής. Κάθε Τετάρτη οι ασθενείς ξαπλώνουν για να εξεταστούν, σε ένα κρεβάτι περιτρυγιρισμένο από αράχνες, ενώ απ την πολύ υγρασία η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Περβολίτσια” Ευη Πακιέ – Κακατσάκη έχει ενοχλήσει πολλές φορές την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπως είπε στην ΝΤ, αλλά μέχρι στιγμής έχει εισπράξει μόνο υποσχέσεις.

Μάλιστα επειδή ακόμα συνεργείο του Δήμου δεν έχει πάει στον Νίππος, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εργασίες για να καθαρίσουν το ιατρείο.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης μιλώντας στην ΝΤ είπε πως τις επόμενες μέρες θα πάει συνεργείο στο Νίππος για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Το μόνο που θυμίζει ότι εδώ είναι ιατρείο είναι μία φωτοτυπία έξω απ το κτίριο που ενημερώνει για το ωράριο του γιατρού και ένα απόκομμα από κάποιο φάρμακο, στο πάτωμα. Με τέτοιο ιατρείο οι κάτοικοι στον Νίππο σίγουρα θα εύχονται να μην αρρωστήσουν.

neatv.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις