Μπάχαλο με τους εμβολιασμούς στα Χανιά αλλά για την ΥΠΕ “ολα κύλησαν ομαλά” – Ελεγχόμενη η ροή της πληροφόρησης

Κανένα σχόλιο

Γι’ αυτό λέμε ότι η παρουσία δημοσιογράφων είναι αναγκαία.

Μπορεί οι δημοσιογράφοι να βρίσκονται υπό ένα ιδιότυπο εμπάργκο από την 7η ΥΠΕ αφού η δυνατότητα κάλυψης των εμβολιασμών έχει απαγορευτεί “για λόγους δημοσιας υγείας”, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι, μήπως τελικά η απαγόρευση σκοπό δεν έχει την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά τον έλεγχο της ροής της πληροφορίας;

Και θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή που η 7η ΥΠΕ Κρήτης έστελνε στα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης δελτιο τύπου για την έναρξη σήμερα στην Κρήτη των εμβολιασμών πολιτών άνω των 85 ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), σύμφωνα με το οποίο

“Η προσέλευση των πολιτών ήδη από νωρίς το πρωί ήταν αθρόα και η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος κύλησε ομαλά.”

…τα νέα από τα Χανιά ήταν πολύ διαφορετικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zarpanews.gr πράγματι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων, όμως μόλις ξεκίνησαν, το κτίριο έμεινε χωρίς ρεύμα.

Τώρα, το κτίριο εχει γεννήτρια ομως οι δυνατότητές της είναι συγκεκριμένες. Το αποτέλεσμα; Δε λειτουργούσαν οι υπολογιστές και το κυριότερο δε λειτουργούσε το ψυγείο οπου φυλλάσονται τα εμβόλια!

Τα εμβόλια πρέπει να διατηρούνται δε θερμοκρασία κάτω των -70οC.

Η διακοπή ρεύματος κράτησε 15 λεπτά, οπότε είναι πιθανό να διατηρήθηκε η θερμοκρασια, ομως κάθε άλλο παρά ομαλή χαρακτηρίζεται η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος στα Χανιά.

Πέρα όμως από την ενημέρωση, η απαγόρευση της 7ης ΥΠΕ (προφανώς μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας) για παρουσία δημοσιογράφων και φωτογράφων οδηγεί σε μία υπο-καταγραφή γεγονότων που είναι ιστορικά.

Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει πανδημίες και μάλιστα και πιο φονικές, όμως η κλίμακα των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της σε παγκόσμιο επίπεδο ειναι κάτι πρωτόγνωρο. Όλα αυτά, σε μία εποχή που οι δυνατότητες καταγραφής είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.

"Sponsored links"

Όμως, παρα όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εδώ στην Κρήτη το υλικό που παράγεται κατά τους εμβολιασμούς – το οποίο στο μέλλον θα έχει ιστορική αξία – είναι μηδαμινό επειδή το Υπουργείο Υγειας θέλει η πληροφόρηση να είναι ελεγχόμενη ωστε να μη φανερώνονται τα στραβά κι ανάποδα – όπως αυτά που συνέβησαν την πρώτη μέρα των εμβολιασμών στο παλιό νοσοκομείο.

Αλλά τίποτα δεν κρύβεται από τον ήλιο…

Άραγε, γιατί θέτουν τους δημοσιογράφους απέναντι;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις