Μπέρνι Σάντερς: Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας για το ΟΧΙ

Κανένα σχόλιο

Την υποστήριξή του στον ελληνικό λαό για την επιλογή του να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής εξέφρασε ο αμερικανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατιών ενόψει των εκλογών του 2016, Μπέρνι Σάντερς.

«Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας που είπε ΟΧΙ σε περισσότερη λιτότητα για τους φτωχούς, τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους», υπογράμμισε ο αμερικανός γερουσιαστής.

«Σε ένα κόσμο μαζικού πλούτου και εισοδηματικής ανισότητας, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να οικοδομήσει μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα, όχι περισσότερη ανεργία και βάσανα» προσθέτει στη δήλωσή του ο Σάντερς, ο οποίος δηλώνει δημοκρατικός σοσιαλιστής και εκλέγεται ως ανεξάρτητος.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι Σάντερς πριν λίγες ημέρες, είχε «επιτεθεί» στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς επέβαλαν στην Ελλάδα «υπερβολικά μέτρα λιτότητας» ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση των δανειστών να αρνηθούν να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση προς την υιοθέτηση ενός λογικού σχεδίου βελτίωσης της οικονομίας και αποπληρωμής του χρέους.

«Σε μια περίοδο απίστευτης ανισότητας στον πλούτο, οι συντάξεις των ανθρώπων στην Ελλάδα δεν πρέπει να κοπούν περαιτέρω για να πληρωθούν μερικές από τις πιο μεγάλες τράπεζες και μερικοί από τους πιο πλούσιους χρηματιστές παγκοσμίως», σημείωνε ο Σάντερς.

koutipandoras.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις