16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μπαλωμενάκης: «Αυξάνεται η προστασία των εργαζομένων στις απολύσεις» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στο Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, περιλαμβάνεται κεφάλαιο με διατάξεις που τροποποιούν την εργατική νομοθεσία . Για τις διατάξεις που αντικαθιστούν το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς των απολύσεων εργαζομένων τοποθετήθηκε χθες στη βουλή ο Βουλευτής Νομού Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Επισήμανε ότι μέχρι σήμερα το κύρος μιας απόλυσης σε εργασία αορίστου χρόνου δεν εξαρτάται από το εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Με τις νέες διατάξεις ο εργοδότης θα έχει νομική υποχρέωση να επικαλείται σοβαρή και συγκεκριμένη αιτία για να απολύσει έναν εργαζόμενο. Μάλιστα διασαφίζεται περιοριστικά τι ακριβώς και μόνο συνιστά βάσιμο λόγο. «Με τον τρόπο αυτόν», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, « κλείνει οριστικά η πόρτα σε απολύσεις αντεκδίκησης, όπως για παράδειγμα για λόγους που έχουν σχέση με συμμετοχή σε απεργία η με την προβολή διεκδικήσεων. Συνολικά οι συγκεκριμένες διατάξεις αυτό του κεφαλαίου για τα εργασιακά διαπνέονται από την σαφή επιδίωξη να αυξήσουν τα επίπεδα προστασίας των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ