19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Μπορώ να βάλω πλοίο στα Χανιά όποτε θέλω”, δήλωσε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι

Ημερομηνία:

Στην Ελούντα πραγματοποιείται, φέτος, το ετήσιο διεθνές συνέδριο του ομίλου Γκριμάλντι (ΧVIII Euromed Convention» From land to sea»), το οποίο ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται ως και τις 5 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο, που γίνεται στο ξενοδοχείο Elounda Bay Palace, το “παρών” δίνουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας και Ιταλίας. Αφορά σε δύο θεματικές ενότητες, αφενός ένα ντιμπέιτ για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και τον ελληνικό στόλο των Μινωικών Γραμμών και το δευτερο μερος έχει να κάνει με το περιβάλλον.

Έμφαση δόθηκε στις επενδυσεις στο στόλο της εταιρείας, συμφωνα με τους νεους κανονισμους για το περιβάλλον. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται η αναβαθμιση των συστηματων συντηρησης και η αλλαγη στις προπέλες των πλοίων.

Συνέντευξη τυπου παραχώρησε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας των Μινωικών κ. Γκριμάλντι.

Σχετικά με το θέμα της πιθανής καθιέρωσης ακτοπλοϊκής γραμμής από Πειραια για Χανιά, ο ίδιος επισήμανε οτι η ελλαδα ειναι η μονη χωρα στην Ευρωπη που αποφασίζει με επιτροπες που – όπως είπε – απαρτιζονται απο “φίλους φίλων”!

“Εκκρεμεί δικαστήριο στις Βρυξέλλες και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Εχω ελευθερία να δρομολογήσω τη γραμμή όποτε θέλω. Γιατί να ζητήσω άδεια;”, αναρωτήθηκε ο κ. Γκριμάλντι.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για τις επενδύσεις στη χώρα μας, απάντησε ότι δε μετανιωνει και δήλωσε ευχαριστημένος.

“Ειδικά τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται, θέλουμε να κάνουμε κι άλλα”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης, αφού ευχαρίστηκε τον κ. Γκριμάλντι για την παρουσία του στην Κρήτη με αφορμή τα 40α γενέθλια της εταιρείας, επισήμανε ότι παρά τις απώλειες και τη ζημία για τον ναυτιλιακό κλάδο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, τώρα που η ελληνική οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλυτερα και να αναπτύσσεται ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος, υπάρχει η γενικότερη ελπίδα και αυξημένες προσδοκίες ότι θα αρχίσει μία περίοδος ανασυγκρότησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προκλήσεις του παρελθόντος και στις μελλοντικές δυνατότητες.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...