Μποϊκοτάζ στη Bild: Όλο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία αρνούνται να προμηθευτούν τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα

Κανένα σχόλιο

Η BILD  είναι μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα με μεγάλη αναγνωσιμότητα. Σχεδόν 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα φεύγουν κάθε μέρα από τα πιεστήρια της BILD.

To γεγονός όμως ότι διαβάζεται από τόσο πολλούς ανθρώπους και ότι οι τελευταίοι είναι πρόθυμοι να ασπαστούν επικοινωνικές εκστρατείες όπως “Οι τεμπέλιδες Έλληνες”, “Οι πολεμοχειρείς Ρώσοι”, “Οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων δεν θέλουν να εργαστούν” κ.ά. είναι ακόμη πιο λυπηρό.

Όμως, ποιος ξέρει μέχρι πότε η BILD θα μπορέσει να κρατήσει αυτά τα υψηλά ποσοστά; Όλο και περισσότερα καταστήματα λιανικής αρνούνται να προμηθευτούν το εν λόγω έντυπο συμμετέχοντας στο#BILDBOYKOTT.

"Sponsored links"

Bild-muss-weg-e1427739368276

Τα πρατήρια καυσίμων ARAL Bendorf δηλώσαν πριν από τρεις ημέρες με ανακοίνωσή τους:

” Αγαπητοί πελάτες, σαν ενημερώνουμε ότι σήμερα δεν θα προμηθευτούμε την εφημερίδα BILD καθώς δεν στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία λασπολογίας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”.

Η ανακοίνωση στο facebook είχε 100.000 like και 13.000 share.

Liebe Kunden, bei uns gibt es heute KEINE BildZeitung mehr! Wir unterstützen diese Hetzkampagne nicht!Wir hoffen auf Ihr Verständnis!

Posted by aral bendorf on Friday, March 27, 2015

Kαι το ταχυδρομείο της πόλης Rutesheim απέσυραν την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια τους:

“Αγαπητοί πελάτες,

"Sponsored links"

μετά από μια μικρή διαβούλευση καταλήξαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ARAL και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Από σήμερα αποσύρουμε ολοκληρωτικά την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια μας”.

Παρόμοια θέση παίρνει και το κατάστημα  Edeka στην πόλη Chemnitz.

Sehr geehrte Kundschaft,auch wir werden unprofessionellem Journalismus keine Plattform mehr geben und haben beschlossen…

Posted by Edeka Heymer on Monday, March 30, 2015

diefreiheitsliebe

left.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις