Μόνο ένας σεισμός μας σώζει…

Κανένα σχόλιο

Ο Μάριο Ντράγκι μίλησε με δραματικούς τόνους για τις συνέπειες του κορωνοϊού μιλώντας για μία καταστροφή βιβλικών διαστάσεων για την αντιμετώπιση της οποίας “η απάντηση πρέπει να εμπεριέχει σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους”.

Όμως, δεν έμεινε εκεί. Όπως τόνισε:

“Η απώλεια εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα, και όποιο χρέος εκδοθεί για να καλύψει το κενό, πρέπει εν τέλει να απορροφηθεί, εν συνόλω ή εν μέρει, από τον κρατικό ισολογισμό. Τα πολύ υψηλότερα επίπεδα κρατικού χρέους θα γίνουν ένα μόνιμο στοιχείο στις οικονομίες μας και θα συνοδευτούν από ακύρωση ιδιωτικού χρέους”.

"Sponsored links"

Φίλος αναγνώστης της εφημερίδας που μας ενημέρωσε για τη σχετική είδηση μας είπε ότι μόλις διάβασε την είδηση το πρώτο που σκέφθηκε ήταν ένα παλιό κομμάτι του μεγάλου Νικολα Άσιμου, το “σεισμός” που λέει μεταξύ άλλων στους στίχους του:

“Μόνο ένας σεισμός μας σώζει, φοβερός κατακλυσμός

μαϊντανός να γίνουν όλα, να χαθεί ο πολιτισμός.

Όπως η Ατλαντίς.”

Διαβάστε την σχετική είδηση ΕΔΩ και θυμηθείτε ταυτόχρονα το πολύ όμορφο κομμάτι του Άσιμου:

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις