Μ. Βουλγαρίδης: 5.000 λιγότεροι οι εργαζομενοι στον χώρο της υγείας σε σχέση με πέρυσι

Κανένα σχόλιο

Με κείμενό μας στις 14 Αυγούστου σημειώναμε ότι παρά τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία στο χώρο της υγείας εργάζονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Χανίων και γιατρός κ. Μηνάς Βουλγαρίδης επαναφέρει στην επικαίροτητα τα συγκεκριμένα στοιχεία σημειώνοντας ότι:

“Όταν μιλάμε με αριθμούς, τα μεγάλα και παχιά λόγια για τη Δημόσια Υγεία, πάνε περίπατο…”

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

Κάθε φορά που ερωτώνται οι διάφοροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας σε καιρό πανδημίας, απαντούν προβάλλοντας τους χιλιάδες νέους διορισμούς που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στη Δημόσια Υγεία. Μάλιστα θυμόμαστε όλοι τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να υπερηφανεύεται πως η κυβέρνησή του έκανε στην υγεία σε λίγες εβδομάδες όσα δεν έγιναν πολλές δεκαετίες!

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την πανδημία παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν πως το προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας μειώθηκε τη φετινή χρονιά κατά περισσότερα από 5000 άτομα.

Ας δούμε τους αριθμούς:

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Ιούνη του 2019 είχαμε 100.420 εργαζόμενους σε όλες τις μονάδες του Δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ με βάση τα ίδια στοιχεία, τον Ιούνιο του 2020, είχαμε 95.352 εργαζόμενους, δηλαδή 5.168 λιγότερους. Αναλυτικά, οι μόνιμοι υπάλληλοι, από 79.254 τον Μάιο του 2019 μειώθηκαν σε 77.356 τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείον 1898) και το έκτακτο προσωπικό, από 21.166 σε 17.996, (μείον 3.170).

Όταν λοιπόν μιλάμε με αριθμούς, τα μεγάλα και παχιά λόγια για τη Δημόσια Υγεία, πάνε περίπατο…

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις