22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μ. Κοκοσάλης: Αιτία “πολέμου” η επίταξη χώρων στην Κρήτη για τις κλειστές δομές

Ημερομηνία:

“Αιτία πολέμου για την τοπική κοινωνία θα αποτελέσει τυχόν επίταξη από την κυβέρνηση, χώρων για την κατασκευή κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων και πρόεδρος της “Αναπτυξιακής Ηρακλείου”, του φορέα που “τρέχει” το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε σπίτια, στο νησί, Μανώλης Κοκοσάλης.

Ο κ. Κοκοσάλης δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των νησιών του β/α Αιγαίου και την ανάγκη αποσυμφόρησής τους, ωστόσο χαρακτήρισε λανθασμένες τις επιλογές της κυβέρνησης οι οποίες έρχονται κόντρα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακής” επανέλαβε ότι το αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης προς την κυβέρνηση, για την φιλοξενία όσων έρθουν στην Κρήτη, σε σπίτια είναι η πιο σωστή επιλογή, εξηγώντας ότι τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, είναι η καλύτερη λύση κάνοντας λόγο για “κόκκινη γραμμή”, την οποία κανένας δήμαρχος του νησιού δεν θα περάσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ