Μ. Συντυχάκης: Άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Νομό Χανίων πρόσφατα

Κανένα σχόλιο

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης ζητά την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 26 Οκτώβρη στα Χανιά.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Νομό Χανίων ανέδειξαν την χρόνια ολιγωρία των αρχών σε πρόληψη έντονων καιρικών φαινομένων και τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρική οργάνωση και προστασία των περιοχών που επλήγησαν, την άναρχη δόμηση, το μπάζωμα δεκάδων ρεμάτων .

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα προβλήματα προέκυψαν σε περιοχές του Δήμου Χανίων, όπως στον Κλαδισσό ποταμό, στο Βαμβακόπουλο και την Νέα χώρα Χανίων, στους Αγίους Αποστόλους, στο Δαράτσο Κυδωνίας, στο Καλαμάκι, στην Αγία Μαρίνα Χανίων, στον Πλατανιά, στο Κολυμπάρι, στο σύνολο σχεδόν της παλαιάς εθνικής οδού, αλλά και σε χωριά του Δήμου Αποκόρωνα και του Δήμου Πλατανιά. Οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αποκόρωνα, έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Οι ζημιές σε κτιριακές υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικές στέγες και εμπορεύματα είναι τεράστιες. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν τελειωτικό χτύπημα για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι θέμα τύχης ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή και να παρθούν μέτρα έκτακτης επιχορήγησης στους πληγέντες δήμους, ώστε να ενταχτούν στα τεχνικά προγράμματα και στους προϋπολογισμούς του 2018 έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας και δεύτερον, ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων για την αποκατάσταση σπιτιών και επαγγελματικών στεγών, καθώς και για τα εμπορεύματα / εξοπλισμούς, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις πληγέντων η κάθε καθυστέρηση δημιουργεί εμπόδια επιβίωσης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις