22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Μ. Συντυχάκης: Άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Νομό Χανίων πρόσφατα

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης ζητά την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 26 Οκτώβρη στα Χανιά.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Νομό Χανίων ανέδειξαν την χρόνια ολιγωρία των αρχών σε πρόληψη έντονων καιρικών φαινομένων και τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρική οργάνωση και προστασία των περιοχών που επλήγησαν, την άναρχη δόμηση, το μπάζωμα δεκάδων ρεμάτων .

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα προβλήματα προέκυψαν σε περιοχές του Δήμου Χανίων, όπως στον Κλαδισσό ποταμό, στο Βαμβακόπουλο και την Νέα χώρα Χανίων, στους Αγίους Αποστόλους, στο Δαράτσο Κυδωνίας, στο Καλαμάκι, στην Αγία Μαρίνα Χανίων, στον Πλατανιά, στο Κολυμπάρι, στο σύνολο σχεδόν της παλαιάς εθνικής οδού, αλλά και σε χωριά του Δήμου Αποκόρωνα και του Δήμου Πλατανιά. Οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αποκόρωνα, έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Οι ζημιές σε κτιριακές υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικές στέγες και εμπορεύματα είναι τεράστιες. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν τελειωτικό χτύπημα για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι θέμα τύχης ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή και να παρθούν μέτρα έκτακτης επιχορήγησης στους πληγέντες δήμους, ώστε να ενταχτούν στα τεχνικά προγράμματα και στους προϋπολογισμούς του 2018 έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας και δεύτερον, ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων για την αποκατάσταση σπιτιών και επαγγελματικών στεγών, καθώς και για τα εμπορεύματα / εξοπλισμούς, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις πληγέντων η κάθε καθυστέρηση δημιουργεί εμπόδια επιβίωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...