Μ. Συντυχάκης: Από κακή έως κάκιστη παραμένει η κατάσταση στην Κρήτη μετά τις πλημμύρες

Κανένα σχόλιο

Από κακή έως κάκιστη παραμένει η κατάσταση στην Κρήτη μετά τις πλημμύρες τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή και ζήτησε να γίνει επίσπευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Υπενθύμισε ότι υπήρξαν πέντε νεκροί στην Κρήτη από τις πλημμύρες και υπογράμμισε πως υπάρχουν περιοχές χωρίς νερό και τηλέφωνο, δίχως οδική σύνδεση, ενώ ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί η προσωρινή στρατιωτική γέφυρα στον ποταμό Κερίτη. Τόνισε ότι σε αυτά τα προβλήματα σε περιοχές των Χανίων ήρθαν να προστεθούν τα επίσης σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απάντησε ότι κλιμάκια του υπουργείου συμβάλουν στις καταγραφές των ζημιών και πως θα δοθεί κονδύλι 92 εκατ. ευρώ για τις ζημιές σε υποδομές.

"Sponsored links"

Υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης είχαν παραβατική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υποδομών και για τη γέφυρα του Κερίτη υποστήριξε ότι σύντομα θα τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα αλλά δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάστασή της.

Το κόστος των ζημιών είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης λέγοντας ότι στο Δήμο Πλατανιάς δίνονται 33 εκατ. ευρώ όταν οι ζημιές φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Κισσάμου δίνονται 9 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση της δημοτικής αρχής είναι για 20 με 30 εκατ. ευρώ.

Ανέφερε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών και για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής, τα οποία αντιμετωπίζονται με τη λογική του κόστους – οφέλους. Είναι ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση για σύγχρονες υποδομές σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις