Μ. Συντυχάκης: Να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες στα Χανιά και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ανέφερε ότι το ύψος των ζημιών είναι 200 εκατ. ευρώ και οι Δήμοι Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου, όπως είπε, δέχθηκαν τα σφοδρότερα πλήγματα σε καλλιέργειες, κατοικίες και ποιμνιοστάσια.

Έκανε λόγο για εγκληματική αδιαφορία του κράτος και για ανυπαρξία έργων υποδομών και προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

"Sponsored links"

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει εκτιμήσει το κόστος των καταστροφών στα 120 εκατ. ευρώ και έδωσε 10 εκατ. για άμεσες επεμβάσεις και άλλα 5 εκατ. ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων.

Ανέφερε ότι εγκρίθηκαν 78 εκατ. ευρώ για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών και δήλωσε ότι το συντομότερο θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Στη δευτερολογία ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η κατάσταση στα Χανιά παραμένει όπως πέρυσι μετά τις πλημμύρες του χειμώνα και ότι η περιοχή δεν έχει χαρακτηρισθεί πλημμυροπαθής.

Πρόσθεσε ότι έχουν εκταμιευθεί ελάχιστα ποσά και μόνο για τις διανοίξεις ρεμάτων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Δήμο Πλατανιά από τα 50 εκατ. ευρώ των ζημιών εκταμιεύθηκαν 11 εκατ. ευρώ, ενώ 200 σπίτια είναι κίτρινα και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να ελαφρυνθούν από βάρη δανείων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις