Μ. Συντυχάκης: Να σταματήσουν οι μαθητές να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τον τόπο διαμονής τους

Κανένα σχόλιο

«Να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο» των μαθητών που εξαναγκάζονται να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, στις εξετάσεις εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές κ.λπ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως σύσσωμοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ζητάνε να οργανωθεί η εξέταση των μαθημάτων σε τοπικό επίπεδο, ιδίως φέτος που υπάρχει το πρόβλημα της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος του συνωστισμού έξω από τεράστια εξεταστικά κέντρα, ενώ οι οικογένειες των μαθητών θα επιβαρυνθούν με ένα σημαντικό κόστος.

"Sponsored links"

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για «διαχρονικό πρόβλημα» το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι χρειάζεται μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού.

«Εξειδικευμένο προσωπικό υπάρχει, δεν θέλετε να επιμεριστείτε το κόστος», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις