Νάκμπα: Η καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948

Κανένα σχόλιο

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πάλλας – Δημοσιογράφος I.J.F.

Αυτές τις μέρες ο Παλαιστινιακός λαός θυμάται και τιμάει την ημέρα της Νάκπα (καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948) όπου ο Παλαιστινιακός λαός είχε υποστεί την χειρότερη γεοκτονία στην ιστορία του.

Σιωνιστικές οργανώσεις τότε με άριστο εξοπλισμό και εκπάιδευση και με την στήριξη των κατοχικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας τότε, εξαπειλούσααν επιθέσεις κατά των χωριών, των πόλεων και των συνοικών των Παλαιστινίων, με σκοπό τον διωγμό του λαού μας από τις εστίες του, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο μαζικές σφαγές εις βάρος του άμαχου Παλαιστινιακού λαού. Ως αποτέλεσμα αυτού σκοτώθηκαν 15.000, δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, 70% από τον Παλαιστινιακό πληθυσμό εκτοπίστηκε δια βίας από την πατρίδα του για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές, και 78% των εδαφών της ιστορικής Παλαιστινιακής γης καταλείφθηκε από τις Σιωνιστικές οργανώσεις για να διακηρυχθεί πάνω από αυτά τα εδάφη το κράτος του Ισραήλ.

"Sponsored links"

Ενώ γιόρτασε η ανθρωπότητα την εβδομηκοστή επέτειο της νίκης κατά του ναζισμού, μια νίκη που άνοιξε στον κόσμο και στους λαούς νέους ορίζοντες για την εφαρμογή των Αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, βλέπουμε ότι το μαρτύριο του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται καθώς επίσης και η κατοχή των εδαφών του.

Είναι καιρός να τεθεί τέλος στην αδιαλλαξία του Ισραήλ και στη συμπεριφορά του ως Κράτος άνω των νόμων, να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι αποφάσεις της Διεθνούς Νομιμότητας που συσχετίζονται με την Παλαιστίνη, να τεθεί ο Παλαιστινιακός λαός στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης υπό καθεστώς Διεθνούς Προστασίας ώστε έτσι να τεθεί τέρμα στα καθημερινά εγκλήματα όπου διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος του λαού μας:

Κατάσχεση εδαφών, εποικισμός, συλλήψεις δολοφονίες χτίσιμο του ρατσιστικού τείχους, ιουδιοποίηση των Ιεροσολύμων, την κατάληψη και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Παλαιστίνης.

Ήρθε η στιγμή να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για την άμεση αναγνώριση του Κράτους του ως μοχλός πίεσης κατά του Ισραήλ και ήρθε η στιγμή η Διεθνής Κοινότητα να πάρει έμπρακτα μέτρα για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου για την πραγμάτωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνων προσφύγων στα πάτρια εδάφη (βάση τις αποφάσεις 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), και την ίδρυση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

66Το δικαίωμα της επιστροφής

Μια ΜΚΟ δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη που δείχνει την συρρίκνωση του πληθυσμού της Παλαιστίνης (1918-2015) και δείχνει με σαφή και απλό τρόπο την καταστροφή που έπληξε τους Παλαιστίνιους ως αποτέλεσμα της Σιωνιστικής (Ισραήλ) επέμβασης στην Παλαιστίνη με άμεσες και έμμεσες απελάσεις.

Η Ισραηλινή προπαγάνδα ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Παλαιστίνη είναι «γη χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη» με αποτέλεσμα για 67 χρόνια οι Παλαιστίνιοι να είναι μετανάστες στην ίδια τους πατρίδα.

Το δικαίωμα της επιστροφής καταχυρώνεται σε διάφορα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Το πρόβλημα των προσφύγων που προκαλείται από την Ισραηλινή βία περιγράφεται από τον Ισραηλινό καθηγητή ILANE ΠΑΠΕ ως «εθνοκάθαρση» «ΝΑΚΠΑ» για τους Παλαιστίνιους.

"Sponsored links"

Αυτό το πάθος της επιστροφής μπορεί να φαίνεται ποιητική συνθηματολογία, αλλά θα συνεχίσει να αποτελεί αγκάθι στο πλευρό του Ισραήλ για όσο διάστημα το Παλαιστινιακό πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο.

Μετά από 67 χρόνια εξορίας-διασποράς δεν είναι δυνατό να ξεχαστούν τόσο εύκολα. Πρέπει ο Παλαιστινιακός λαός να εξασφαλίσει το κράτος του με βάση τα σύνορα της Παλαιστίνης το 1967. Οτιδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα συνεχίσει την αστάθεια στην περιοχή.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις