25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Νέα ήθη: Με κλούβα των ΜΑΤ υποδέχτηκαν τους φιλειρηνικούς διαδηλωτές στο Αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Δεν πέρασαν παρά 2 χρόνια και κάποιοι μήνες από τότε που η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, με υποσχέσεις ακόμα και για κατάργηση των ΜΑΤ σημειώνοντας μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα που είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη του 2015 ότι:

«Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων θα ενταχθεί στα Α.Τ. ή θα συγχωνευτεί με την ταχυκίνητη αστυνομία (…) Απαγορεύεται η χρήση μέσων που είναι επικίνδυνα για την υγεία (π.χ. χημικά, εκτοξευτήρες νερού κτλ)».

Όμως, μέσα σε αυτά τα 2 ½ χρόνια πολλά άλλαξαν, πολλές υποσχέσεις αθετήθηκαν και πλέον η χρήση των ΜΑΤ είναι επιβεβλημένη. Όπως στην περίπτωση των διαδηλωτών που τάσσονται ενάντια στην εκποίηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης στους γερμανούς της Fraport.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως σήμερα το μεσημέρι όταν καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» είδαν παραταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ και κλούβα που τους απαγόρευσε να φτάσουν μέχρι το αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους.

Όπως σημείωναν σε συζητήσεις μεταξύ τους, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσώπευε την κοινωνία των πολιτών και τα κινήματα, τώρα, επί διακυβέρνησής του δεν τους επιτρέπουν ούτε καν τη διενέργεια μίας συμβολικής διαμαρτυρίας, βάζοντας μπροστά σε φιλειρηνικούς διαδηλωτές ΜΑΤ. Και όλα αυτά, σε ένα νομό με 4 εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο Υπουργούς στην κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στην Εβδομάδα των Παθών –  τη Μεγάλη Τετάρτη πιθανότατα – και εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και των Χανίων, στην παραχωρησιούχο Fraport Greece. Η εταιρεία θα αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στην Ευελπίδων, μεταφέρθηκαν με κλούβες...