23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα ανάρτηση Πολάκη για τα περί “δωσίλογων και Κολοκοτρωναίων”: “Να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις”

Ημερομηνία:

Είχε προηγηθεί συνέντευξη στο Kontra Channel του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά απάντησε μετριοπαθώς.
Με ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης υπεραμύνεται των δηλώσεών του, την περασμένη Τρίτη 30/4 από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Νίκου Παππά σε προανακριτική επιτροπή, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.
Είχε προηγηθεί συνέντευξη στο Kontra Channel του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά απάντησε μετριοπαθώς, λέγοντας πως «δεν θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δοσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα» και πως «συχνά στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή, ακούγονται και υπερβολές».
Λίγο αργότερα με ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook:

«Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.

Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδε, Μακρυγιαννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων,Βελουχιωτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή.

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο,από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Πολάκης, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Θανάσης Πλεύρη που είπε “Μας προσέβαλε ο κ. Πολάκης ως δωσίλογους. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε ως εξής, όπως ο χοίρος του Αισώπου που προκάλεσε τον λέοντα να μονομαχήσει. Ο χοίρος τυλίχτηκε στην λάσπη και ο λέων του είπε “φεύγω δεν μονομαχώ μαζί σου”. Δεν ασχολούμαστε με τον κ. Πολάκη”, απάντησε μεταξύ άλλων:

«Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα προ 69 ετών εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ όπως εσείς που τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ τίποτα γιατί η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δυο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια μεριά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρωναίων, του Βελουχιώτη και του Πολυτεχνείου και η παράταξη των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών και αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα».

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής κατά της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Με τοποθετήσεις τους οι Νίκος Μπίστης και Στέλιος Κούλογλου άδειασαν τον βουλευτή που είχε χαρακτηρίσει τη ΝΔ παράταξη των δωσίλογων και των μαυραγοριτών.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...