19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα «βόμβα» Δημητρίου: Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ήταν στον Άρειο Πάγο όταν αποφάσιζαν για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ημερομηνία:

Στην αποκάλυψη ότι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υψηλόβαθμος εισαγγελέας Δημήτρης Κράνης, προέβη η Ξένη Δημητρίου κατά την κατάθεσή της για πέμπτη μέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Δώρας Αυγέρη, η πρώτην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να “χαριεντίζεται” με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Όπως σημειώνει το tvxs.gr, πριν γίνει εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, ο Δημήτρης Κράνης ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέχρι τις 30-6-2019 ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος για τη θέση της Β. Θάνου, όταν είχε αποχωρήσει από τη θέση της Προέδρου του Αρέιου Πάγου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Α. Κατσιρώδης είναι αυτός που καταψηφίζει διαρκώς την Ελένη Τουλουπάκη τόσο κατά τον ορισμό όσο και κατά την ανανέωση της θητείας της ως Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ορθότητα της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Επιτροπή επειδή την είχε συναντήσει στο γραφείο της η Ξενη Δημητρίου ανέφερε: “Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω.” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός συνομιλούσε με δημοσιογράφο την κρίσιμη μέρα

Την Επιτροπή πάντως απασχόλησαν οι επαφές της Ξένης Δημητρίου με δημοσιογράφους μετά από ερώτηση του Κ. Κυρανάκη της ΝΔ για πιθανή της συνάντηση με τον Κώστα Βαξεβάνη, πλην όμως προέκυψε ότι όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ την έχουν επισκεφτεί στο γραφείο της, ανάμεσά τους και δημοσιογράφος που είδε να συνομιλεί με το νυν Υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Κ. Κυρανάκης: Έχετε συναντηθεί ποτέ με τον κ. Βαξεβάνη;

Ξ. Δημητρίου: Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να μην με έχει επισκευθει. Από ο, τι θυμάμαι, μια φορά.

Δ. Αυγέρη: Όταν λέτε δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν με έχει επισκεφθεί

Ξ. Δημητρίου: Όλοι, μα όλοι. Η κυρία Μανδρου, Τσουκαλα, Τσιμπουκης, όλοι.

Θ. Αυγέρη: Την ημέρα που πήγατε στον Άρειο Πάγο είπατε ότι ο κ. Κράνης συνομιλούσε και με δημοσιογράφο, ήταν ένας από αυτούς;

Ξ. Δημητρίου: Ναι συνομιλούσε με μία από αυτές.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της αναφέρθηκε στο θέμα της “σκευωρίας” και των απειλών που δέχονται οι δικαστικοί που ασχολούνται με υποθέσεις διαφθοράς.

Δ. Αυγέρη: Είπατε προχθές απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο. Άρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν είναι μια συμμορία που πήρε μέρος σε μια σκευωρία.

"google ad"

Ξ. Δημητριου: Σοβαρά μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση αυτή πάρα τα εμπόδια και τις απειλές με μηνύσεις, αναφορές κλπ. Η κυρία Τουλουπακη, αυτή η γυναίκα έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή.

Δ. Αυγερη: Εσείς έχετε δεχθεί απειλές στην καριέρα σας;

Ξ. Δημητρίου: Απίστευτες απειλές, με ανορθόγραφα μηνύματα, με μαφιόζικες μεθόδους

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...