Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων: Αύξηση θητείας και ίδρυση «Στόλου Μεσογείου» με ενίσχυση Ναύσταθμου Σούδας και μεταφορά εκεί μεγάλου μέρους του Πολεμικού Ναυτικού

1 Σχόλιο
Ίδρυση Camp στα πρότυπα των ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών και ταυτόχρονο κλείσιμο των αχρείαστων μονάδων. Ευέλικτες Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση στην διακλαδικότητα. Αυτή είναι η βασική αρχή που διέπει τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά με τη διαφωνία του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης και το ΜέΡΑ25 να δηλώνει «παρών», εγκρίθηκε από την Επιτροπή Aμυνας της Βουλής, που συνεδρίασε χθες στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα ισχύσει την περίοδο 2020-2034. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, προβλέπεται η αύξηση των αμυντικών δαπανών για την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων, με το ύψος να ξεπερνά τα 30 δισ. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται οι πάγιες δαπάνες και τα λειτουργικά κόστη.

Μεταξύ άλλων δύο είναι τα μέτρα που ξεχωρίζουν. Το ένα είναι η εξισορρόπηση της θητείας στον στρατό ξηράς που πλέον από 9 μήνες γίνεται 12, όπως ισχύει δηλαδή σε ναυτικό και αεροπορία. Σε αυτό το σημαντικό είναι ότι αυξάνεται από 5 σε 8 μήνες η υποχρεωτική θητεία σε μονάδα της παραμεθόριου.

Το δεύτερο είναι ότι ενισχύεται ο ναύσταθμος της Σούδας, όπου πλέον θα μετακομίσει μεγάλο μέρος του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι κάτι που σχεδιάζεται από πέρυσι τον Δεκέμβριο κι επί της ουσίας μιλάμε για την ίδρυση του Στόλου Μεσογείου, αφού με την επιτήρηση αυτής της περιοχής θα είναι επιφορτισμένη η νέα βάση.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΣΚΟΛΟΣ

    Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..Η ΚΡΗΤΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ….ΚΑΘΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.ΝΑΙ 48 ΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις