16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα δρακόντεια μέτρα: Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και έλεγχοι στα διόδια – Τα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

Ημερομηνία:

Από την Κυριακή των Βαΐων ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ. πιο αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα.

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση αναφέρει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος των πολιτών από τα αστικά κέντρα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λόγο για «ανευθυνότητα» όσων επιχειρήσουν να αγνοήσουν τα μέτρα. Ηδη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί η έξοδος, από την Παρασκευή ξεκινά σταδιακά η μεγαλύτερη αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, η οποία θα κορυφωθεί αρχικά την Κυριακή των Βαΐων και φυσικά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και ελικόπτερα

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει ειδικά μέτρα, καθώς πέρα από τα κλειστά διόδια, δεν αποκλείουν την προσπάθεια κάποιων να φύγουν προς την επαρχία από παλιούς δρόμους της περιφέρειας. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Εκτός των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την Πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Από τη στιγμή που δεν επαρκεί εκ των πραγμάτων το προσωπικό και ο στόλος της Αστυνομίας για να ελέγξει την κίνηση σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες αυτές, με τα drones θα γίνεται η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Επίσης, θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε εθνικά δίκτυα και παράδρομους

Μετά από δύο τηλεδιασκέψεις που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας, αναλύθηκαν οι χάρτες με τα ύποπτα σημεία και τους παράδρομους που μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φύγουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα οριοθετηθούν συγκεκριμένα σημεία για μπλόκα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Εχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, ειδικά κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

Από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το Λιμενικό θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλασιασμός των προστίμων και αφαίρεση πινακίδων

Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Προκειμένου να αποτρέψει όσους σκέφτονται να ρισκάρουν και να φύγουν ενόψει του Πάσχα, το πρόστιμο από 150 ευρώ ανεβαίνει στα 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

  • Πρόστιμο 300 ευρώ
  • Αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες
  • Επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του

Εν τω μεταξύ, και η ΑΑΔΕ προχώρησε σε μπλοκάρισμα της αλλαγής μόνιμης κατοικίας στα στοιχεία των πολιτών, καθώς πολλοί προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις Αρχές, αλλάζοντας τα στοιχεία τους και δηλώνοντας ως μόνιμο τόπο κατοικίας, περιοχές τις περιφέρειας, για να μπορέσουν να βγουν από τα αστικά κέντρα ενόψει Πάσχα.

iefimerida.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...