18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα ερώτηση Βελόπουλου για την «ανάγκη στήριξης των θερμοκηπιακών καλλιεργητών της Κρήτης»

Ημερομηνία:

Με ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος ζητή τη στήριξη των θερμοκηπιακών καλλιεργητών της Κρήτης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

Αγρότες της Ιεράπετρας, που εξειδικεύονται στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, έθεσαν υπόψη μας σειρά αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν, κατά την τρέχουσα περίοδο των απαγορεύσεων, ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσω ανακοινώσεων του «Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής», του Δήμου Ιεράπετρας, που τους εκπροσωπεί, ζητούν να ενταχθούν στις κοινωνικές ομάδες που λαμβάνουν την σχετική οικονομική ενίσχυση, επίσης ζητούν πάγωμα των χρεών τους σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες, τουλάχιστον μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, ενώ ακόμα, ζητούν να τους επιτραπεί η διακίνηση των προϊόντων τους μέσω των λαϊκών αγορών, ανά την Επικράτεια, χωρίς κανέναν περιορισμό, αφού, προτίθενται να τηρήσουν πλήρως τα μέτρα υγιεινής, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί ως αναγκαία κατά τη διενέργεια πωλήσεων σε ανοιχτό χώρο.

Επίσης, οι ως άνω διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγησή τους, που έχει ως αποτέλεσμα να διαθέτουν τα προϊόντα τους, συχνά, σε τιμές κάτω του κόστους, για την απουσία μέτρων στήριξης του πρωτογενή τομέα, καθώς και για την απουσία πρωτοβουλιών στήριξης στην κατανάλωση κατεξοχήν ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εντός και εκτός της χώρας μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

  • Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα των Κρητών αγροτών, που ασχολούνται με θερμοκηπιακές καλλιέργειες;
  • Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, ώστε, αφενός, να καταστεί βιώσιμη, από πλευράς φορολογίας, η ενασχόληση των ελλήνων αγροτών με τις αγροτικές καλλιέργειες και αφετέρου, να τύχει προώθησης στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά η ελληνική αγροτική παραγωγή, σε συμφέρουσες και αξιοπρεπείς τιμές για τον Έλληνα παραγωγό;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...