15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα κινητοποίηση αγροτών στην Εφορία Χανίων την Τρίτη 14 Μάρτη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας «ενάντια στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση» την Τρίτη 14 Μάρτη στις 11:30πμ στην Εφορία Χανίων

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αγρότες, αγρότισσες

Μετά από 27 μερόνυχτα στα μπλόκα, συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες μορφές πάλης. Συνεχίζουμε με κινητοποίηση στην Εφορία ενάντια στην φοροληστεία και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Συμμετέχουμε μαζικά στον συνεχιζόμενο αγώνα μας, για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρεμποδίσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό”, που βρήκε ουσιαστική στήριξη από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα τα οποία συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ και ψήφισαν τα μνημόνια, δεν πέτυχε. Η βρώμικη λάσπη που εκτοξεύει σε βάρος του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς η φασιστική Χρυσή Αυγή, δεν μας αγγίζει. Η “κριτική του καναπέ και του καφενέ” από τους απόντες των αγροτικών αγώνων, μας αφήνει αδιάφορους.

Στην αγωνιστική μας κινητοποίηση προσκαλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, όλους με όσους έχουμε κοινά προβλήματα, συμφέροντα και αιτήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια σφοδρή επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Η αγωνιστική μας συμπόρευση δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας. Ως οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάγκη μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα μπορέσει να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης στη χώρα μας, ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και προς όφελος του λαού μας.

Συνεχίζουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, κόντρα στους αντιπάλους μας που είναι:

* Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών,τους «μεγαλοτσιφλικάδες» του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

* Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.

* Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.

* Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.

* Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

"google ad"

Διαδηλώνουμε την αγωνιστική μας απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποδεχτούμε τη μοίρα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αποφάσισαν για μας όλοι όσοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Διαμηνύουμε προς όλους όσοι μας έχουν ξεγραμμένους ότι τη γη που με αίμα απέκτησαν οι προπαππούδες μας και μας την κληροδότησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, θα την κρατήσουμε, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας την πάρουν. Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη.

Αγρότες, αγρότισσες

Η οργανωμένη πάλη μας, το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει, η ενότητα και ο πανελλαδικός συντονισμός στον αγώνα που πετύχαμε, αποτελούν παρακαταθήκη για το αύριο και για τη συνέχεια του ίδιου του κινήματος. Έχουμε επίγνωση ότι ο αγώνας μας δεν είναι «μια κι έξω», ούτε συγκυριακός, αλλά μακρύς και δύσκολος.

Ταυτόχρονα, έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες για το δυνάμωμα του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, με την μαζικοποίηση και την ενίσχυση των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, που στην πράξη αποδείχτηκε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση την Τρίτη 14 Μάρτη στις 11:30πμ στην Εφορία Χανίων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ