Νέα κρούσματα σε δημοτικό σχολείο: Μαθητής και εκπαιδευτικός στην Κίσσαμο θετικοί στον κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα σε Δημοτικά Σχολεία των Χανίων. Δύο ακόμα θετικά τεστ για Covid-19 αυτή τη φορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου. Πρόκειται για δάσκαλο αλλά και για μαθητή του σχολείου.

Σημειώνουμε ότι η έκδοση των αποτελεσμάτων πήρε 8 ολόκληρες ημέρες, που σημαίνει ότι όλες αυτές τις ημέρες, μαθητής και δάσκαλος πήγαιναν κανονικά στο σχολείο.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες  από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες-μέχρι και 26/11/2020- τα τμήματα Στ1, Ε και το ολοήμερο, του σχολείου.

"Sponsored links"

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας,

σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR για COVID 19) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την προηγούμενη Τετάρτη 4/11/2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά, εκτός από δύο δείγματα, που ανήκουν σε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου μας.

Ενεργήσαμε άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, θέτοντας σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες-μέχρι και 26/11/2020- τα τμήματα Στ1, Ε και το ολοήμερο, του σχολείου μας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κισάμου θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου σήμερα το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους, ενώ για τα δύο τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τα αδέλφια μαθητών-μαθητριών, που φοιτούν στα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας,  θα  συνεχίσουν την κανονική φοίτησή τους στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Στις ώρες αυτές απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να μην δίνουμε βάση και να μην αναπαράγουμε άθελά μας ψευδείς ειδήσεις που ενδεχομένως διαδίδονται και να εφαρμόζουμε με απόλυτη προσήλωση όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη των οικογενειών μας.

"Sponsored links"

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές και για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις