Νέα πορεία προάσπισης της κατάληψης της Rosa Nera στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα η κατάληψη Rosa Nera καλεί σε πορεία προάσπισης των καταλήψεων το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η νέα κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για τάξη και ασφάλεια. O κρατικός μηχανισμός, με μπροστάρη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και βασικό δόγμα του τη «μηδενική ανοχή» έχει εξαπολύσει συντεταγμένη επίθεση ενάντια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και άλλες που στεγάζουν πολιτικές συλλογικότητες.

"Sponsored links"

Η επιβολή της νεοφιλελεύθερης αντικοινωνικής πολιτικής εις βάρος των από κάτω δεν θα μπορούσε να μην ακολουθείται από συντονισμένη καταστολή και κινήσεις εντυπωσιασμού. Η μεθοδευμένη εγκληματοποίηση των μεταναστών και των δομών του οργανωμένου κινήματος των καταλήψεων, γίνεται αφενός για να καμφθούν οι οποιεσδήποτε αντιστάσεις και αφετέρου για
να εξαπλωθεί ένα καθεστώς φόβου, σιωπής και υποταγής στην υπόλοιπη κοινωνία.

Η στοχοποίηση των καταλήψεων φαίνεται να είναι η κεντρική επιλογή του κρατικού μηχανισμού καθώς αυτές αποτελούν ένα δυναμικό κύτταρο του ανταγωνιστικού κινήματος. Με τη διαρκή μετακίνηση πληθυσμών είτε προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής είτε λόγω της όξυνσης των πολεμικών συγκρούσεων σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, γινόμαστε μάρτυρες (η και απλώς θεατές) μιας πραγματικότητας με χιλιάδες νεκρούς στη Μεσόγειο, αδιανόητες συνθήκες διαβίωσης και ντροπιαστικές εικόνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως τη Μόρια, τη Νέα Καβάλα και αλλού. Με τα σύνορα κλειστά και μία Ευρώπη φρούριο, άνθρωποι εγκλωβίζονται καθημερινά χωρίς χαρτιά και δικαιώματα.

Απέναντι σε αυτό το ζόφο, ως ελάχιστη απάντηση, στήνονται στη βάση των κοινωνικών αναγκών αλληλέγγυες δομές φιλοξενίας και στέγασης μέσα από κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, πρωτοβουλίες κόσμου του κινήματος και όσων τρέχει ακόμα αίμα στις φλέβες τους. Σε αυτές δημιουργούνται διαπολιτισμικές σχέσεις συνύπαρξης εντός του εχθρικού περιβάλλοντος των διακρατικών πολέμων και των εθνοκεντρικών αφηγήσεων.

Τέτοιες δράσεις και δομές σαφώς ενοχλούν τον κρατικό μηχανισμό αφού μέσα από αυτές ξεπηδούν αντιστάσεις, ανατρεπτικός λόγος και δράση ενάντια στη βαρβαρότητα. Λυσσάνε γιατί κάποιοι αυτοοργανώνουν τη ζωή τους μακριά από λογικές ιεραρχίας,βεμπορευματοποίησης και ανάθεσης. Γι’ αυτούς ακόμα και οι βασικές μας ανάγκες (σίτιση, στέγαση, περίθαλψη) είναι εμπορεύματα που οποίος αδυνατεί να τα αγοράσει αποκλείεται από αυτά. Λυσσάνε γιατί κάποιοι αποφασίζουν να δώσουν ξανά ζωή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης.
Έτσι λοιπόν με αρωγούς τα συστημικά ΜΜΕ δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να πραγματοποιηθεί η εισβολή και εκκένωση των καταλήψεων.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚOΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠOΛΗ ΜΑΣ

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ακόμα νωπή τη μνήμη της εκκένωσης του κτιρίου Παπαδοπέτρου το 2010.

Ενός χώρου που σφραγίστηκε από την καταστολή, παύοντας έτσι να λειτουργεί σαν τόπος συνάντησης πολιτικών και πολιτιστικών ομάδων. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο λειτούργησε ως τόπος δράσης θεατρικών και άλλων ομάδων των φοιτητών που συνέδεσαν την κοινωνική τους ζωή με τη ζωή της πόλης. Ακόμα αποτέλεσε κέντρο αγώνα των φοιτητών το 2006, των 15 μεταναστών απεργών πείνας το 2008 και φυσικά της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Σήμερα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και η κατάληψη της Rosa Nera, η οποία βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο με διάφορες κατά καιρούς προφάσεις, ενώ παράλληλα επιχειρείται η εκποίηση της σε ξενοδοχειακούς ομίλους.

Δεδομένου του κλίματος γενικευμένης καταστολής και στοχοποίησης των καταλήψεων που επικρατεί σε συνδυασμό με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα γύρω από την εκποίησή της είναι επιτακτική η ανάγκη υπεράσπισής της. Η κατάληψη αυτή είναι μία κινηματική υποδομή η οποία λειτουργεί ως ανοιχτός χώρος συνάντησης και ζύμωσης απελευθερωτικών ιδεών, ως χώρος αντί-ιεραρχικών πολιτικών διαδικασιών, αλλά και πολιτικής υποστήριξης των μειονοτήτων και των προσφύγων.

Δεν θα αφήσουμε την κρατική καταστολή να ποινικοποιήσει όσες και όσους αντιστέκονται και επιλέγουν να ζουν και να αναπνέουν σε αυτό το μέρος του πλανήτη.

"Sponsored links"

Δεν θα αφήσουμε την καταβόθρα του κέρδους και του τουρισμού να καταπιεί τα ζωντανά κομμάτια αυτής της πόλης.

Θα υπερασπιστούμε τη Rosa Nera, τους αυτοοργανωμένους χώρους, τις δομές και τον κόσμο του κινήματος.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους

Να σπάσουμε τον τρόμο

Συνέλευση αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις