Νέα Υόρκη: Μετέτρεψαν την μεγαλύτερη χωματερή στον κόσμο σε μία καταπράσινη όαση

Κανένα σχόλιο

Αφότου έκλεισε ο μεγαλύτερος χώρος “υγειονομικής ταφής” στον κόσμο, αξιωματούχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί διευκόλυναν την πράσινη μετάβασή του που αποπειράται εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Good News Network, δημιουργήθηκε ένα πάρκο τρεις φορές στο μέγεθος του Central Park. Η επιχείρηση της μετατροπής του χώρου δεν ήταν τόσο εύκολη, καθώς απαιτούσε άφθονο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε τα θαμμένα σκουπίδια να μετατραπούν σε λόφους με γηγενή χλόη.

Ο συγκεκριμένος χώρος υγειονομικής ταφής των Fresh Kills, ήταν κάποτε ο χώρος απορρίψεων για όλα τα σκουπίδια της Νέας Υόρκης, ένα μέρος που αναμενόμενα απωθούσε τους κατοίκους της κοινότητας με αναθυμιάσεις και το θέαμα των αναχωμάτων των σκουπιδιών, που έφταναν το ύψος 20 ορόφων.

"Sponsored links"

Τώρα απέχουν μόλις μήνες από το να ανοίξει ξανά το Fresh Kills ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανασυγκρότησης πρασίνου στον κόσμο, στα όρια μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Δυτικό Ημισφαίριο.

Αρχικά, υπήρξε μόνο ως προεκλογική υπόσχεση από τον πρώην δήμαρχο Michael Bloomberg, αλλά στην πορεία η χωματερή πράγματι έκλεισε το 2001, επιτρέποντας στους εξειδικευμένους επιστήμονες να αρχίσουν τις εργασίες τους για τον έλεγχο του μεγέθους της ρύπανσης.

Η επιθυμία να το μετατρέψει σε πάρκο, οδήγησε το Τμήμα Πολεοδομίας να φιλοξενήσει έναν διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού για τη δημιουργία της μεγαλύτερης κατασκευής πάρκου της Νέας Υόρκης τον τελευταίο αιώνα, και τελικά επιλέχτηκε η εταιρεία Field Operations η οποία και θα ολοκληρώσει το σπουδαίο έργο.

Φορτηγά που κουβαλούσαν πλούσιο σε σίδηρο χώμα, επιδίωξαν να καλύψουν με αυτό τις στρώσεις πλαστικού πάνω από τα αναχώματα σκουπιδιών, βάφοντας τους τοπικούς δρόμους με κόκκινο χρώμα, ενώ οι σωλήνες εξαγωγής μεθανίου διοχετεύουν τους καπνούς του υπόγειου αποθέματος σε σπίτια στο Staten Island για θέρμανση και σόμπες.

Στη συνέχεια, κατασκευάστηκαν σωλήνες για να διοχετεύσουν γρήγορα το νερό της βροχής μακριά από τους λόφους των σκουπιδιών και αποκαταστάθηκε ολόκληρο το πάρκο, μαζί με το εξαιρετικό γήπεδο μπέιζμπολ, τα γήπεδα χάντμπολ και τις παιδικές χαρές. Επίσης, από το 2012 μεταφέρθηκαν στο πάρκο κατσίκες για τις οικολογικές τους δυνατότητες αποκατάστασης του εδάφους.

Εργασίες μετατροπής της χωματερής σε χώρο πρασίνου
Εργασίες μετατροπής της χωματερής σε χώρο πρασίνου  AP

Τα αναχώματα χωρίζονται πλέον σε κολπίσκους και φυσικές υδάτινες οδούς που “αποκαθιστούν” την έννοια της ολλανδικής λέξης “kille” που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί το παλιρροιακό έλος και οι υγρότοποι που ουσιαστικά έδωσαν στην περιοχή το περίεργο όνομά της, δηλαδή “Freshkills”, το 1930.

Η μετατροπή του μεγαλύτερου χώρου υγειονομικής ταφής στον κόσμο, κάποτε με 150 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, σε κρατικό πάρκο 2.200 στρεμμάτων απαιτεί χρόνο. Το σχέδιο είναι το Freshkills να ανοίξει σταδιακά, ξεκινώντας από το North Park Phase 1, στο οποίο 21 στρέμματα θα ανοίξουν για το κοινό την ερχόμενη άνοιξη.

news247.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις