Νέα 48ώρη απεργία των ναυτεργατών

Με ανακοίνωση που απευθύνεται προς τις Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων τα σωματεία των ναυτεργατών ενημερώνουν ότι η απεργία τους συνεχίζεται με νέα 48ώρη απεργία την Πέμπτη 18 Μάη και την Παρασκευή 19 Μάη.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

Η καθολική, μαχητική και αποφασιστική συμμετοχή των ναυτεργατών στον απεργιακό αγώνα που είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη 16 Μάη στις 00:01, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, το 4 ο μνημόνιο, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, κλιμακώνουν τον αγώνα με νέα 48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από Πέμπτη 18 Μάη 00:01 έως Παρασκευή 19 Μάη στις 24:00.

Τα νέα εξοντωτικά μέτρα αφορούν όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, για αυτό είναι ανάγκη να δώσουμε μαζί την μάχη διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

 Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

 Ανανέωση των ΣΣΕ για όλους ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.

 Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.

 Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

 Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

"google ad"