21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέο ανακοινωθέν για την υγεία του Ντ. Τραμπ – Τη Δευτέρα πιθανώς εξιτήριο

Ημερομηνία:

Νεότερα για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο προσβεβλημένος από κορωνοϊό, έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Σε ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής. Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς, μέσα από το νοσοκομείο να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του. Όπως λένε οι γιατροί, ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται και όπως είπε η ομάδα αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο δρ. Σιν Κόνλεϊ πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρότι όπως με κάθε ασθένεια υπάρχουν «σκαμπανεβάσματα». Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος του δραματικού ανακοινωθέντος χθες, που δήλωνε πως ο πρόεδρος δεν ήταν ακόμη εκτός κινδύνου.

«Ο πρόεδρος πέρασε δύο επεισόδια απότομης πτώσης του οξυγόνου στο αίμα. Συζητήσαμε τους λόγους γι’ αυτό και αν θα έπρεπε να παρέμβουμε. Αποφασίσαμε ως ομάδα, βασισμένοι στο χρονοδιάγραμμα από την αρχική του διάγνωση να ξεκινήσουμε τη χορήγηση δεξαμεθαζόνης» συνέχισε.

Ο δρ. Μπράιαν Γκαριμπάλντι πήρε δεύτερος τον λόγο και τόνισε για την κατάσταση της υγείας του Νόναλντ Τραμπ σήμερα: «Ήταν όρθιος. Σκοπεύουμε σήμερα να του δώσουμε να φάει και να πιει, να είναι όρθιος εκτός κρεβατιού» είπε ο γιατρός και συνέχισε: «Αν συνεχίσει να δείχνει και αν αισθάνεται τόσο καλά όσο σήμερα, ελπίζουμε να του δώσουμε εξιτήριο νωρίς το πρωί αύριο για τον Λευκό Οίκο, όπου θα συνεχίσει την θεραπεία του».

Όπως είπε, δόθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης και φαίνεται πως επανέλαβε πως αν συνεχίσει έτσι ενδεχομένως να του δοθεί εξιτήριο ακόμη και αύριο. «Ο πρόεδρος ήθελε να μοιραστώ μαζί σας πόσο ευχαριστημένος είναι με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί» τόνισε ο θεράπων ιατρός του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να φορά μάσκα μέσα στην πολυτελή σουίτα του στο νοσοκομείο, είπε: «Ο πρόεδρος φορά μάσκα όταν είναι ανάμεσά μας. Είναι ο ασθενής και όσο τον έχω υπό παρακολούθηση δεν θα βρεθεί με άλλους ανθρώπους χωρίς μάσκα».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...